Pepparkaksfudge

Gjort ett gott ”fudge” recept som du slänger ihop på nolltid. Så länge du har ingredienserna hemma:-)

Jag gör oftast egen pepparkakskrydda och förvarar i en burk, gillar att smaksätta min chiapudding med det såhär under december.

Tar 1 del ceylonkanel + 0,5 del kardemumma, 0,5 del nejlika, 0,5 del ingefära

Pepparkaks-Fudge

Ca 25-30 st

1,5 dl kallpressad kokosolja

1 dl raw kakao

1 dl tahini, osaltad

4 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning, men gillar yaconsirap på den inte höjer blodsockret lika mycket som annan sötning + innehåller probiotiska fibrer)

2 msk pepparkakskrydda

1 tsk äkta vanilj

Smält kokosoljan varsamt i ett ljummet vattenbad. 

Rör ner övriga ingredienser och rör om noga.

Häll smeten i en silikonform eller bakplåtklädd form.

Låt stelna i kyl eller frys. Det går fortare i frysen.

Ta ut och skär i lagom stora bitar.

Hoppas du testar:-)

Vill du ha fler nyttigare chokladrecept kolla in min bok HÄR. Den finns även som E-bok att ladda ner HÄR.

Kram alla ♥