Idag delar jag med mig av ett recept på marsipan som min kära vän Erica Palmcrantz Aziz har skapat.
Tänkte det säkert är många av er bloggläsare som uppskattar ett nyttigare recept på marsipan såhär inför julen. Hoppas ni testar, receptet kommer här!
TACK Erica 

Marsipan

1 liter mandel
1 – 1 ½ dl honung
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja
Färga med:
Gurkmeja cirka 1 tsk till 1/3 av receptet, 1–2 tsk spirulina till 1/3 av receptet eller 1 msk acaipulver till 1/3 del av receptet. Det går också att färga med blåbärspulver/tranbärspulver/kakao.

Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa. 
Dela degen i två delar och lägg i två skålar. Färga antingen med spirulina, gurkmeja och/eller acai. Arbeta in med händerna.
Forma till fina marsipan figurer.

Mandelmassa Rawmandelmassa
KH_liggande_gron_webb