Såhär under vintern tycker jag det är riktigt gott med soppa! Jag gör gärna en god mastig linssoppa till lunch och äter tillsammans med raw food-kex eller fröbröd.
Har inget specifikt recept på linssoppa men idag gjorde jag till exempel en soppa på gul lök, vitlök, stjälkselleri, broccoli och röda linser. Krossade tomater var själva basen och lite salt, svartpeppar och chili var kryddorna. Så enkelt och gott!
Det är också gott att ha i kokosmjölk, curry och ingefära istället för tomater som bas.
Vill du ha recept på andra favoritsoppor så hittar du min goda pumpa- och sötpotatissoppa HÄR.
Broccolisoppa HÄR.
Karins raw morotssoppa HÄR.
Krämig raw detox spenatsoppa HÄR.
Och här kommer recept på min goda och matiga bryssel- och purjolökssoppa (recept från min bok Grönsakskärlek)
Alkalisk purjo- och brysselkålsoppa med topping
2 portioner
1 påse fryst brysselkål (ca 550 gram) eller samma mängd färsk, ½ purjolök, 3 dl vatten, 3 msk olivolja, salt, peppar
Topping
1 avokado, finhackad rödlök, finhackad purjolök, pumpafrön
Till servering
Karins risknäcke
Skär purjolök i mindre bitar. Lägg tillsammans med brysselkål och vatten i en gryta. Låt koka upp och fortsätt koka på svag värme i 10–12 minuter under lock. Häll över allt i en mixer och tillsätt olivolja. Mixa soppan och smaka av med svartpeppar och salt.
Häll upp soppan i skålar och toppa med avokado i bitar, finhackad rödlök och purjolök. Strö pumpafrön över och ringla lite extra olivolja innan servering. Även lite svartpeppar och flingsalt är gott på toppen.
Servera gärna soppan med Karins risknäcke eller raw food-kex.
Karin♥
Fler Inlägg
2024-10-03
Hormoner och balans
Lär dig mer om hormoner och hur det påverkar din hälsa, energi och livslust!……
2024-09-13
Enkla och fräscha mellanmål
Tips på mellanmål, vad sägs om en matig smoothie eller avokadohummus med…