Ok, nu är jag gravid i vecka 36 så är ju inte värst lång tid kvar. Grejen är att jag börjar bli sjukt trött på detta intensiva illamående som hängt med sedan vecka 5–6. I och för sig hade jag nästan en vecka då jag mådde bättre runt vecka 16 men det har jag liksom glömt av nu.
Tänk dig att du typ har magsjuka eller ätit något dåligt, känns som du verkligen kommer att spy. Den där känslan som är väldigt obekväm. Och att illamåendet liksom aldrig ger med sig utan hänger i dag ut och dag in … förutom på natten … Magsjuka eller matförgiftning brukar ju gå över på några dagar eller som längst en vecka.
Ja, ja, bara att hänga i. Tur att det är sååååå värt det när man väl sitter där med ett litet nyfött mirakel i sin famn. Längtar:-) Är verkligen det största i livet (tycker jag).♥♥♥
Hittar inga kort på mig när jag ligger och tycker synd om mig själv i soffan, sjukt illamående förutom detta.  Men kanske inte så konstigt – att ta snygga selfies är liksom inte det man tänker på då:-)
gravidillamående
Jag brukar annars vara väldigt kreativ i köket, älskar att öppna kylen och inte ha en aning om vad jag ska äta utan bara kolla in vad som finns hemma och skapa något gott och nyttigt utifrån det. (Ett tips är då att såklart se till att du alltid har fina färska grönsaker hemma och bra råvaror).
Nu har det senaste veckorna inneburit mycket sämre mat för mig, vet aldrig om jag kan äta eller när och vad i sådana fall. Brukar hinna bli rejält hungrig tillslut och då kan det bli att jag äter pannkakor med barnen (mjölk- & glutenfria i och för sig), glutenfritt bröd, kex eller småäter frukt. Inte helt optimalt för mig som är van med alla underbara grönsaksrätter och stora sallader men så får det bli ibland. Ingen idé att gräma sig över det. Vissa dagar funkar dock stora fräscha sallader toppen, särskilt om jag inte ätit på väldans många timmar. Men som sagt det är väldigt väldigt olika och varierar dag för dag. Försöker få i mig i alla fall 1 stor drink med hampaprotein och Glow minst 1 gång per dag även om det tar emot + mina vanliga kosttillskott som Focus-olja, D-vitamin, B12 och nu under graviditeten också järn. Ett tag drack jag även nypon och nässla men har väldigt svårt att få i mig det just nu. Inte det godaste (tagit rätt mycket av varje) men väldigt nyttigt och bra.
Som ni ser så växer magen på bra i alla fall:-)
Gravidvecka36 Gravidvecka362
Vet  ju att illamåendet försvann ganska direkt efter förlossningen när jag var gravid med Collin (och då också hade 9 månaders av illamående). Kommer ihåg hur jag vaknade hungrig på morgonen och bestämde mig för att gå ner och kolla in vad som fanns till frukost dagen efter lillen hade kommit. Hade anmält om specialkost (glutenfri vegankost) och hade inga stora förhoppningar om att det skulle vara en höjdarfrukost utan tänkte att Anders fick göra någon god frukost och komma upp med istället. Fick en, tror jag ganska smaklös, osaltad bovetegröt utan bär eller växtbaserad mjölk – med andra ord ingen vidare hit egentligen. Men GUD vad jag åt och åt. Tyckte det var det godaste jag ätit någonsin typ.
DÅ, just då insåg jag att illamåendet var borta till 100 % och att jag kunde börja njuta av mat igen. Häftig känsla, så jag vet vad jag har att se fram emot i alla fall:-)
Och ni bloggläsare kommer förhoppningsvis få ta del av lite nya roliga recept längre fram när illamåendet är borta och jag känner för att stå i köket igen och vara kreativ. Vet hur jag varit tidigare när jag ammat = väldigt hungrig och velat äta mycket och ofta så kommer nog bli mycket tid som tillbringas i köket och matbordet då i alla fall:-)

kram så länge,
KH_liggande_gron_webb