Idag är första dagen på min detox/cleanse (en rening för kroppen) som är tänkt att pågå i 14 dagar! Tycker det är den finaste present jag kan ge mig själv som start på det nya året, eller hur?
Förra året i januari testade jag att göra en online world wide cleanse med Fiona Johnston, även kallad “the cleansingdiva”. Fiona är en holistisk livsstilscoach som delar samma hälsofilosofi som mig, det vill säga, en alkalisk kost och livsstil med grönt som din bas.
Det var mycket lättare och roligare att delta i en online-cleanse än att göra en helt på egen hand. Dessutom var det väldigt lärorikt då man som deltagare har förmånen att få ta del av de andra deltagarnas erfarenheter och du kan få dina personliga frågor besvarade varje dag direkt från Fiona. Du får tillgång till renande alkaliska detox-recept, tips och råd!
Det finns 3 olika sorters detox/cleanse att välja på vilket gör att det finns en variant som passar dig oavsett din nuvarande livsstil och kost. Jag som typ alltid lever väldigt ”rent och grönt” har som tidigare valt ”advanced cleanse” vilket innebär att jag kommer leva på endast flytande grön föda under 2 veckors tid. Basen är grönsaker, färska örter, nyttiga fettsyror och avokado i olika färskpressade juicer, soppor och smoothies!
Jag brukar dessutom ta 1-2 hampaproteindrinkar varje dag under detoxen. Det gör att jag lättar håller mig mätt och nöjd, sen boostar jag också som vanligt med alla bra kosttillskott från Friway som det frystorkade Glow-greenberry och nyttiga omegaoljor.
För dig som är ny på att detoxa och lite nyfiken på att börja med en lättare variant kan du under 2 veckors tid utgå från mina tips nedan för att rena kroppen!

Karins Detox-tips!

• Rör på dig varje dag, promenera, yoga, jogging, styrketräning, simning, skidor eller liknande. Minimum 30 min. Gärna hoppa studsmatta eller på en så kallad rebounder. Undvik riktigt hård träning under din detox.
• Drick 2-4 liter filtrerat/renat vatten per dag.
• Lägg till en grön smoothie eller färskpressad grönsaksjuice varje dag.
• Lägg fokus på att andas med magen. Gör andningsövningar varje dag.
• Låt lunchen eller middagen bestå av en stor raw food-sallad, ex med bladspenat, paprika, gurka, marinerad broccoli, rödlök, linsgroddar, morötter, soltorkade tomater, olivolja, pumpafrön och avokado!
• Torrborsta kroppen varje morgon för att få igång cirkulation och lymfsystemet, kroppens reningssystem.
• Håll dig borta från kaffe, alkohol, läsk, socker, vete, kött och mjölkprodukter.
• Boka in en massage, gärna en lymfmassage som stimulerar lymfflödet och reningen i kroppen.
• Vila och ta det lugnt, meditera gärna och ta en powernap på dagen om du behöver det. 
• Vill du kan du också passa på att testa en tarmsköljning. Jag har en tid bokad om en vecka. Alltid lika spännande, hi, hi!
Andra tips är att varje morgon kolla ditt pH-värde med hjälp av pH-strips och också föra journal varje dag över din vikt, pH och vad du äter samt någon kommentar hur du mår!
Ok, nu har alltså min cleanse börjat. Ännu mer grönt i mitt liv! Vilket inte vill säga lite eftersom jag lever i min gröna värld annars också. Det största skillnaden för mig är att det inte blir några sallader i fast form utan att allt blir i flytande form + inga rotfrukter, frukt, bär, nötter/frön eller raw food-fika. Inte heller quinoa eller kikärter som jag annars äter emellanåt. Jag ser med spänning, och en liten dos av skräckblandad förtjusning, fram emot hur denna cleanse kommer att gå. Önska mig gärna lycka till
Vad är din start på 2013? Vad kan du göra för att boosta dina celler med energi och hälsa och ta reda på hur bra det går att må? Kanske kan mina detoxtips fungera som en sporre och inspiration för just dig.
För vet du vad, för det är du värd …

Karin♥

OBS, Se Aftonbladets tidning Wellness, där hittar du i det senaste numret hela 6 sidor med inspiration från mig om detox, raw food, en intervju, kom i gång tips och detox-recept!