I fredags och lördags var det dags för mig själv att gå på kurs! Fylla på med ny inspiration och utöka min kunskap inom raw food, kost och hälsa. Helglyx:-) Jag tycker att det är viktigt att unna mig dessa tillfällen  och fylla på med inspiration och glädje kring detta fantastiska sätt att tillreda min mat på.
Kate Magic, som är en av Englands och världens främsta inom raw food, gästade Göteborg i helgen.

I fredags höll hon en kvällsföreläsning som var mycket informativ och givande, särskilt för de som inte redan kan så mycket om raw food och naturlig kost. Det jag gillar med Kate är att vi har ett liknande synsätt i mycket gällande kost och livsstil. Hon förespråkar också en alkalisk kost där grönsakerna bör utgöra stommen. Det är enligt Kate, och också mig, viktigt att göra förändringarna systematiskt, att börja i en lagom takt, kroppen är mer bekväm att göra små steg i rätt riktning än att ändra hela sin kost och livsstil över en natt.
Om människorna i västvärden kunde optimera sin kost så att i alla fall 50% av den bestod av naturliga ekologiska grönsaker så skulle många av våra sjukdomar försvinna. Det här är ett bra första mål att sikta på, att alltså häften av den mat man på daglig basis äter består av ekologiska grönsaker (helst närproducerade grönsaker i säsong). Bara den förändringen kommer höja hälsan och energinivån.
En hälsosam livsstil och kost är en “daily practice”. Kate jämför det med att yoga, de som yogar kommer inte helt plöstligt en dag att känna, jaha nu kan jag yoga och kan sluta med det, utan det är en resa där man hela tiden utvecklas både fysiskt och mentalt och kommer i mer kontakt med sig själv.
Och kosten vi väljer att äta och vår hälsa är en liknande resa, något som vi praktiserar dagligen och med tiden märker av och får ännu fler positiva effekter och belöningar.
Jag älskar Kate´s vykort där det stod såhär, welcome to the other side, where the grass is always greener.

Stämmer verkligen:-)
Ett grönare liv som ger otroligt mycket postiva effekter, både fysiskt i din kropp men också mycket mentala som att stärka din magkänsla och din kontakt med dig själv och vad du mår bäst av. Att lära känna sin kropps signaler helt enkelt.
I lördags var det en lite mer praktisk kurs som hölls i en fin lokal vid klippan i Göteborg. Härligt att vara nära vattnet.

Vi var uppskattningsvis ett gäng på sådär 16-20 personer. Väldigt trevligt, lärorikt och gott:-)

Vackra, sprudlande och glada Erica var den som arrangerade eventet. Tack bästa Erica för allt du gör.

Här är Kate i full gång med att laga till en “Mystic Mayo” som vi sedan åt som dipp med grönsakstavar och lite senare också som fyllning i en raw sushi.

Till lunch blev det Spagetti Supernese (Kelp & zucchinispagetti med krämig tomatsås)

Och en grön sallad med alger & tamaritorkade frön.

TIll fika mumsig choklad och en mastig blåbärskaka som avslutning på kursen. Den var fräsch för den var bara sötad med lucuma samt mesquite och väldigt lite agavesirap och honung.


Mätta, nöjda och inspirerade åkte jag och kära Åsa (som gjort layouten för min bok) hemåt igen.
Kate gillade min bok, även om hon inte kan läsa svenska …

En magisk helg med Kate Magic:-)
Sol från mig/ Karin♥