Firar med ett recept från nya boken

Då är bokreleasen igång (sen 00.01) och håller på fram till 23.59 idag söndag!

Tjohooo! så himla roligt att fira att boken äntligen är här och går att köpa. Är säker på att ni kommer att älska den.

Köp den idag direkt HÄR och ange koden PARTY vid utcheckning så får ni 10 % på allt ni handlar i shoppen. Gäller fram tills midnatt!

Finns även som E-bok (pdf) HÄR.

Firar med att dela med mig av ett recept på supergod och enkel chokladfika, Chokladmumsbitar! 

Karins chokladmumsbitar

8–10 bitar

1 dl rå kakaosmör
1 dl rå kakao
2–3 msk yaconsirap eller annan flytande sötning
en gnutta salt

1 dl quinoapuffar
1 dl kokoschips
1 dl mullbär
2–3 torkade fikon

Dela kakaosmöret i mindre bitar och smält det varsamt i ett ljummet vattenbad.
När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och yaconsirap samt en gnutta salt.
Rör om ordentligt. Låt stå.

Klipp fikonen i små bitar. Bryt kokoschipsen i mindre bitar.
Blanda sedan ihop fikon, kokoschips med mullbär och quinoapuffar.
Häll chokladen över och rör om.
Bred eller häll ut allt på ett bakplåtspapper och låt stelna i kyl eller frys.
När chokladen stelnat kan du bryta loss bitar i önskad storlek.
Förvara gärna i frysen.

I fredags var jag med i Sveriges Radio, P4 Sjuhärad som ”radiokocken” och lagade choklad live ihop med en reporter. Det var såååå himla roligt!

Vill ni lyssna kan ni göra det HÄR. När jag lyssnade märkte jag dock att sista biten med provsmakningen m.m inte var med. Men kan berätta att hon som var här och sände tyckte det var magiskt gott. det är så kul för många blir så förvånade när de ser ingredienserna (ganska nyttigt allt:-) och sedan får smaka. De tror liksom inte att det kan bli ännu godare än vanlig fika!

Nästan alla recept i nya boken, Karins Chokladkök – lite nyttigare, är nötfria, i alla fall 80 %.

Allt är gluten och mjölkfritt! Veganskt med undantag för att jag använder honung i vissa recept som alla veganer inte äter.

Jag hann som ni ser på bilden ovan lyckas göra en hel del live i radion under 1 timma. Förutom chokladmumsbitarna gjorde vi en chokladmousse samt hampatryffelbollar och mintpraliner:-) Läckert eller hur!

Vill ni vara med i online-releasen kolla HÄR.

Handla gör ni HÄR.  

Önskar er bästa söndagen!