Ni som känner mig eller som har hört mig föreläsa känner säkert till min hamburgare som jag brukar visa upp. Det är en hamburgare med en påse pommes frites som jag köpte den 3 oktober 2008 för att göra en hemmastudie. Jag hade nämligen då sett på Youtube hur en hamburgare inte blivit något dåligt eller möglig efter hela 4 års tid. Så jag tänkte, det här måste jag bara kolla om det stämmer.
Ja, på den vägen är det.
Min hamburgaren som idag fyller 4 år har inte möglat och ser faktiskt på håll likadan ut som när jag köpte den. Brödet och pommesen är förstås torkade men annars … också har en bit av brödet gått av (har ju åkt upp och ner en hel del i sin lilla påse) Gurkbiten och ketchupen syns ännu i brödet.

Hmmm ….alla vet väl att en hemmagjord hamburgare med bröd och egna pommes frites på potatis både skulle mögla och bli dåliga rätt fort, särskilt i rumstemperatur! Men icke sa nicke, inte denna hamburgare inte. Och detta är vad många ger sina barn …
I våras, den 15 mars, köpte jag en påse kanelgifflar och en förpackning med mjuka våfflor för att göra en liknande hemmastudie. Nu har det gått mer än ett halvår och det har ännu inte hänt något, varken med kanelgifflarna eller våfflorna.


Inget mögel och de är fortfarande mjuka.
Hur kommer det sig? Jo, det är tillsatserna i bakverken, tillsatser vi själva inte har när vi bakar. För tänk efter, vad hade hänt med liknande hembakade produkter?
Gör er själva och era familjer en stor tjänst och bojkotta halvfabrikat med massa tillsatser i. Laga istället alla mat från grunden av färska råvaror. Och ät gärna mycket raw food baserat på naturliga råvaror.

Karin♥