Här kommer ett recept på enkel god alkalisk sallad! Zucchini, gurka, spenat, palsternacka och rödlök är ju dessutom ingredienser som är i säsong nu. Själv köper jag dessa grönsaker och många fler sorter på min lokala gårdsbutik. Så lyxig tid nu:-)
Här kommer receptet,

Karins gröna sallad blandat med vitabönkräm


2 påsar med salladsgrönt eller bladspenat (cirka 140 gram)
3 dl hackad gurka
2 dl mandolintunna skivor av rå persiljerot eller palsternacka
1 dl finhackad rödlök
½ skalad zucchini

Avokado, ärtskott
Vitabönkräm (Se recept längst ner)

Gör tagliatelleremsor av en zucchini med hjälp av en potatisskalare. Blanda alla ingredienser till salladen i en skål. Tillsätt vitabönkräm, blanda ordentligt och lägg upp salladen på ett fat och dekorera med avokadoskivor samt ärtskott.

Vitabönkräm

3 dl kokta vita bönor, ½ dl vatten, 1 msk olivolja, 2 tsk citronjuice, ½ vitlöksklyfta, 1 krm salt
Mixa alla ingredienser i en mixer till en kräm. 

Hoppas att det kan smaka,
Go green,
Karin♥