Vill sprida grönsakskärlek!!! Japp, det stämmer det:-)
Idag är jag med i Boråskuriren, en gratistidning som går ut till alla hushåll här i stan.
Bilderna här blev lite konstiga då tidningen var lite blöt och skrynklig av regnet. Här nedan kan du som inte får tidningen läsa intervjun med mig där jag berättar om hur boken blev till och vad jag vill dela med mig av♥VILL SPRIDA GRÖNSAKSKÄRLEK
Karin Haglund aktuell med ny bok – “Det finns inga pekpinnar”
För ett och ett halvt år sedan släpptes Karins Gröna värld, en handbok för bättre hälsa. Nu är hälsocoachen, kostrådgivaren och personliga tränaren Karin Haglund aktuell med sin andra bok. Den 10 april släpps Grönsakskärlek med för hoppningen om att inspirera till en grön livsstil.
Det handlar inte om pekpinnar, Karin Haglund vill inspirera.
− Jag tycker att det finns en tendens idag att komplicera det mest naturliga som finns – att äta naturlig och bra mat. Människor räknar kalorier och hur stor mängd kolhydrater eller proteiner de får i sig vilket lätt kan skapa en stress. Målet med båda mina böcker är att inspirera. Det kan räcka med att någon köper boken för att bläddra, tycka att det ser gott och trevligt ut, vill testa något, kanske lägga till lite grönsaker till sin köttbit, byta ut frukosten och prova sig fram eller helt ändra om sin kost. Jag vill väcka lusten och viljan att äta mer grönt, inte komma med pekpinnar. Det är ingen dietbok, det är en inspirationsbok, slår hon fast.
Att det skulle bli en bok nummer två, bestämde hon tidigt.
− Tanken föddes redan när jag jobbade med Karins Gröna Värld. Jag kände att jag ville bidra med mer av min kunskap. Jag skriver inte böcker efter vad som är inne just nu, jag skriver för att dela med mig. Jag har fått så otroligt fin respons på första boken, både via mail och min Facebooksida där folk hör av sig, berättar att de köpt boken, frågar om råd, berättar att de ändrat kosten och kanske till och med fått med sig hela familjen. Det känns fantastisk att kunna bidra till att förändra människors liv genom en bok.
Arbetet med Grönsakskärlek startade förra våren och fick en naturlig deadline.
− Ungefär samtidigt som jag satte igång med boken fick jag veta att jag var gravid. Jag hade inte behövt sätta en deadline i och med att jag har eget förlag men jag satte upp målet att ha gjort allt klart innan bebisen kom och jag hann verkligen. Det var skönt att kunna pusta ut efteråt och veta att boken var klar, berättar Karin och fortsätter:
− Min utmaning den här gången är att jag fotat alla matbilder själv, alla rätterna är fotade i vår trädgård. Jag har gjort precis allt utom layouten, även om jag har varit inne och petat lite där också för att få det precis som jag vill ha det.
Precis som Karins Gröna Värld är också Grönsakskärlek utgiven på egna förlaget LifeVision.
− Jag ville verkligen att böckerna skulle bli 100 procent Karin så jag funderade inte ens på andra alternativ. Jag ville vara med i hela processen och inte snåla på någonting. Jag ville ha en vacker bok med snygg layout. Grönsakskärlek har lite magasinskänsla med många tipsrutor, t.ex. tips för restaurangbesök och barnkalaset varvat med fakta och recept däremellan. Tanken är att man inte ska behöva läsa den från pärm till pärm utan kan bläddra i den, ta något här och något där. Jag hoppas att boken kommer att bli omtyckt.
Grönsakskärlek gör en djupdykning inom detox och alkalisk mat, det senare detsamma som basisk mat, ett sätt att via kosten rena vår inre miljö och minska den påfrestningen på kroppen som annars blir med syrabildande mat.
Raw food-recept utgör basen i boken men kompletteras med skonsamt tillagade vegetariska recept.
− Det avspeglar ungefär hur jag äter själv, 20 procent tillagad mat och 80 procent raw food i snitt. Det är nog nästan ingen i Sverige som bara äter raw food och jag vet inte om det är något att sträva efter heller. Det behöver inte vara allt eller inget för att ha en hälsosam livsstil. Boken är min hyllning till grönsaker. Jag vill att folk ska utgå ifrån vilka grönsaker de vill äta när de planerar sin måltid istället för att på slutet bara skiva upp en tomat och servera lite isbergssallad vid sidan om. Det finns så mycket mer, dessutom är det väldigt tacksam mat att jobba med eftersom den är så väldigt vacker.
För vem passar Grönsakskärlek?
− Alla som vill äta mer grönt oavsett om det är för hälsan, vikten, miljön eller för att det är gott. Dessutom är recepten i boken gluten-, och laktosfria, helt vegetariska och utan vitt socker.
Snart kommer boken, närmare bestämt 10 april! Från och med nästa vecka kan du förbeställa boken i vår webbshop!

Grön kärlek från mig♥