Oj, oj, oj vad mycket smaskig raw food-fika jag bjöd på igår när jag arrangerade mitt jul-fika event. Hade inte riktigt tänkt att det skulle bli såååå många olika saker för deltagarna att provsmaka. Men inspirationen flödade och vet hur uppskattat det är att få testa så många olika smaker och konsistenser. Så ja, 13 olika saker blev det till slut:-)
Men när jag förstod hur lång menyn blev så köpte jag små fina cellofan-påsar som de fick ta all fika de inte orkade äta upp med sig hem. Blev uppskattat 
Som vanligt höll jag till på mitt andra hem, usyoga!
usyogalokal
Älskar denna yogastudio och dessutom att det finns så mycket bra raw produkter och annat i shoppen som deltagarna kan passa på att köpa.
Så efter eventet var det många som gick hem inspirerade med recept och med bland annat äkta raw kakaosmör för att själva kunna göra goda praliner och egen choklad.
Fixade lite fin juldukning med hjälp av min vän och före detta kollega Maria på Ljuva drömmar. 
Dukning
Dukning2
Ett stort gäng var vi och alla bjöds på saffrans-chiapudding samt raw chokladmintpraliner när de kom. Tack bästa Annika som var med och assisterade mig under kursen:-)
FatAnnika
Sen berättade jag lite om mig själv, mina böcker, om raw food, fördelen med raw food-fika, ingredienser, redskap m.m.
Visade några recept “live”, bland annat de här goda tahini-tryfflarna som bara är så enkla och goda!
Tahinitryfflar
Pekan- & fikonbars med chokladtäcke (recept kommer i bloggen i veckan)
Pekanbars
Alla fick chans att ställa frågor och jag berättade grundligt hur jag gjort varje godsak som de smakade på:-)
MIngel
Macarutor 
macarutor
De goda hallonsnö-bollarna som var rullade i vit choklad och kokos blev väldigt omtyckta:-) I bakgrunden ser du också mandel- och tranbärsbollar samt choklad med fikon och hampa.
Hallonsnöbollar
Julmys
Pepparkaks-klubbor doppade i apelsinchoklad ♥
Pepparkaksklubbor
Fikonkex med svarvinbärsmarmelad.
Fikonkexen är gjorda på bovete, fikon, gula linfrön, kardemumma och vanilj. Marmeladen är gjord på svarta vinbär, katrinplommon och chiafrön. Supergott ihop!!!
rawmarmelad
Deltagarna fick också bland annat smaka på min goda pepparkaks-cheesecake och mini-kladdkakor. Hann inte fota allt vi bjöd på men en del i alla fall.
Hoppas du blev inspirerad att testa lite nyttigare jul-fika i år:-) Gluten- & mjölkfri samt inget vitt socker.
Fler fika-recept som passar till julen hittar du bland annat HÄR & tema choklad HÄR. En annan dessert som kan passa fint att bjuda på i jul är min goda choklad-mousse med avokado som bas. Servera ex med lingon nu till jul och apelsinzest, receptet hittar du HÄR.
Luciakramar,
KH_liggande_gron_webb