God fortsättning på er. Jag har just fixat dessa goda och lyxiga raw food-bollar till nyårsfirandet i helgen. Vi fick i uppdrag att ta med snacks och raw bollar till festen som vi ska på så nu är de rullade och klara. OCH jag skrev ner receptet, bra va! Kommer här nedan,
Rawbollar

Karins raw bollar

Cirka 20 stycken
Bollar
2 dl mandel
12 färska dadlar (urkärnade)
2 torkade blötlagda fikon i mindre bitar
2 msk finrivet kakaosmör
3 msk rå kakao
eventuellt 1 tsk flytande sötning som yaconsirap (kan uteslutas)
1 krm salt

Chokladöverdrag
Smält mörk choklad ihop med lite kokosolja varsamt alternativt smält kallpressad kokosolja och blanda sedan med lika delar kakao och söta efter behag, jag använda yaconsirap. Låt stå en sund innan du doppar bollarna i chokladen så blir det lättare:-) 

Mixa alla ingredienserna till bollarna i en matberedare. Rulla till bollar. Ställ i frysen medans du varsamt smälter chokladen. Doppa sedan bollarna i chokladen, gärna 2 gånger. Förvara i kyl eller frys. Jag hade inga mandlar över men annars hade jag strött lite hackade mandlar över chokladen innan den stelnade. Hade blivit läckert. Får bli nästa gång. Kakaonibs funkar också annars.
Slängde även ihop några krämiga tahinitryfflar (ses på kortet nedan i bakgrunden). Bara blandade tahini (osaltad) med dadlar, rå kakao och apelsinolja (går bra med apelsinzest också). Bara att mixa, forma till små tryfflar och rulla i rå kakao. Godast att äta direkt från frysen.
Rawfoodbollar
Kram på er och GOTT NYTT ÅR lite i förskott ♥♥♥
KH_liggande_gron_webb