2018!!! Wow, alltid något magiskt med början på ett nytt år. Tidigare år har jag varit flitig med att skriva ner mina mål och delmål, strukturerat och skapat en plan för året. Men de senaste åren tar jag istället mer tid att reflektera över året som gått, vad jag har lärt mig, vad jag/vi varit med om för upplevelser, hur jag har växt som person och vad som inte riktigt har gått som jag hade tänkt mig/hoppats på. Istället för att lägga allt fokus på att planera och fundera ut detaljerade mål och delmål lyfter jag blicken till vad min VISION för året är.
Vad är liksom temat?
Vad vill jag göra mer av? Mindre av? Saker som vore extra roligt att sträva emot?
dreamstime_xs_79486640
När jag nu dessutom förstår att mina känslor inte alls kommer ifrån att bocka av saker på mållistan gör att själva mål-skrivandet inte blir lika viktigt för mig. Älskar dock att ha visioner och drömmar. Men när jag mår bra i nuet precis som livet är och inser att upplevelsen av livet inte ändras om inte insidan ändras hur många mål jag än når blir det liksom lite mer ”lay-back” attityd:-)
För mig har 2017 vart ett väldigt tufft år, det svåraste jag gått igenom i mitt 39-åriga liv. Men jisses vad jag lärt mig mycket, både om mig själv, om livet, om svårigheter, attityder, vad som är viktigast osv. Jag känner mig stärkt och att jag växt som människa av allt jobbigt som hänt. Det är ju nu faktiskt snart 2 år sedan allt började med borrelian (för 2:a gången då) och mina 8 månader av extremt graviditetsillamående på det … dödsfall i familjen och andra tuffa omständigheter.
För mig som ganska sällan ser tillbaka på dåtid utan mer lägger fokus på framtiden är det nyttigt att verkligen i tankarna gå tillbaka och reflektera över vad jag gått igenom.
Att våga lita på livet, att det är en mening med det som händer och vilka utmaningar vi ställs inför. Det är något som har hjälpt mig väldigt mycket.
Mitt fokus för 2018 är att optimera hälsan ytterligare samt att nå ut till många fler, förbättra världen både via att inspirera människor till naturlig läkning och må bättre mentalt. Leva ännu mer på det sätt jag vill; kärlek, gemenskap, glädje …. 
2018Vision
Vad är ditt fokus? Vill du ha ett underlag och guidning till att skriva ner lite kring din egen vision inför 2018 så ta del av mina frågor i ett tidigare inlägg HÄR. Måste säga att det är ett väldigt bra skrivit inlägg som förklarar min syn på mål och riktning för det nya året:-)
Vill också passa på att fråga er, vad vill NI läsare läsa mer om i bloggen under 2018? 
Maila mig gärna ideér och tankar kring ämnen, recept, inspiration ni vill ta del av så ska jag göra mitt bästa för hålla en så hög klass på bloggen som möjligt. Maila till karin@lifevision.se eller kommentera under inlägget på Facebook HÄR.
Avslutar med en önskan om bästa starten på 2018 och att ni njuter av nuet oavsett hur nuet nu än må se ut för just er.

KH_liggande_gron_webb