Min kropp är bara min

En sak som slog mig häromdagen är att i hela 7 år har jag antingen varit gravid eller ammat. Helt sjukt faktiskt och har inte tänkt på det innan men det är faktiskt så mycket som 17,5 % av mitt liv!!!

Trots att att jag de 2 sista graviditeterna lidit av extremt gravidillamående som höll i sig till efter förlossningen så älskar jag faktiskt att vara gravid. Älskar att amma också och är såååååå glad att jag har kunnat ge mina 3 barn den bästa starten i deras liv.

Dock måste jag erkänna att just nu känns det väldigt skönt. Jag njuter jag av att min kropp bara är min kropp. Mina bröst är ingen matmaskin längre och alla märkliga graviditets- & amningshormoner är liksom borta. Jag känner mig i fas med min kropp och det känns väldigt bra.

Nu har våra barn hunnit bli 9 år, 5 år och 2,5 år. Det börjar faktiskt kännas lite enklare nu med allt. Lillan börjar bli större och det är så roligt att ha pratstunder ihop med dem alla.

Elodie pratar ofta om att hon legat i min mage och att hon vart bebis och älskar att kolla kort. Jag älskar att fota och har dokumenterat alla 3 graviditeter med bilder och har i särskilda album och det finns jättemånga fina album från när varje barn var bebis. Ibland sitter jag och bläddrar och minns. Älskar det.

Så ett tips, fota mycket och gör fotoböcker sen. Dessutom jättefin present att ge bort, ex till mor- & farföräldrar.

Är det någon av er som känner lite samma, att man liksom är klar med att amma och vara gravid:-) Eller har ni det framför er att se fram emot kanske?

Kommentera gärna på min FB sida HÄR.