Skönhet inifrån och ut!

Ni vet det där man alltid brukar säga att skönhet kommer inifrån.

Det STÄMMER, verkligen! När vi mår bättre fysiskt och psykiskt blir vi både snyggare och får en annorlunda utstrålning. Många kan till och med tycka att man strålar när man mår riktigt bra. Har ni hört det?

Vi får mer glow och en fin lyster i hy.

Faktiskt är det som så att många av de attribut som vi tycker är attraktivt tyder ofta på hälsa, några exempel är:

Fin hy

Vackert och glansigt hår

Pigga, klara ögon

Ett fräscht leende och friskt tandkött

Återfuktad hy (inifrån och ut med mycket vatten och bra fettsyror)

Fina starka naglar

En kropp i balans, både funktionellt och viktmässigt. – Här är vi dock lite olika byggda med olika kroppsformer osv, men vi alla har så att säga vår egen optimala vikt där vi oftast hamnar när kroppen är i hälsosam balans, varken för underviktig eller överviktig.

 

Skönhetsindustrin omsätter enormt mycket pengar på att vi vill se bra ut. Många av de produkter vi använder för att förbättra vårt utseende är kanske inte alltid så bra för vår hälsa. Ni vet väl att huden faktiskt absorberar en stor del av det vi smörjer in den med …

Allt från olika krämer, peelingar, smink, hårprodukter, lösnaglar, tandblekning, bodylotions osv …, listan kan göras hur lång som helst.

Säger inte att alla produkter behöver vara dåliga men själv är jag noga med att välja produkter, smink m.m med omsorg och föredrar till exempel naturliga ekologiska produkter.

Men framför allt inser jag att skönhet till stor del kommer inifrån!

Så …, allt det som de flesta av oss eftersträvar och som folk lägger en hiskelig massa pengar på att uppnå når vi faktiskt lättast inifrån och ut. Med en hälsosam livsstilsförändring.

När vi påverkar vår egen inre miljö och äter en nyttig, renande och näringsrik kost, tränar regelbundet, får igång lymfsystemet och dricker tillräckligt med vatten. När vi matar våra goda tarmbakterier och får en rik och balanserad tarmflora, (magen har ett stort samband med hela vår hälsa och det återspeglas ofta direkt på hyn hur vår mage mår). När vi använder oss av vår andning på ett optimalt sätt så vi kan syresätta våra celler på bästa sätt.

När vi belastar kroppen mindre med alkohol, vitt socker och andra gifter.

När vi prioriterar god och tillräckligt mycket sömn och återhämtning. (Alla vet väl att man ser ganska sliten ut snabbt när man lider av sömnbrist …)

Ja, då händer det grejer även med utsidan. Bra va:-)

Självklart har vår skönhet även mycket vilken genuppsättning som vi ärvt att göra.

Men istället för att jämföra oss med andra kan vi jämföra oss med oss själva. Vi kan inse att när vi mår bättre på insidan både ser och känner vi oss ”snyggare”.

Vi får alltså en finare hy. När magen börjar fungera bättre är det många som blir av med olika hudproblem som eksem och akne osv.

Huden får också en friskare glow. Denna glow kan jag säga att jag saknade totalt när jag var som sämst i borrelian. De månader jag var sängliggande såg jag ut som ett spöke. En kompis som hälsade på uttryckte det verkligen med att – hjälp, du ser nästan död ut, du har ingen lyster längre. De pigga, energifylld klara ögonen var också som bortblåsta … men jag var ju väldigt sjuk också under den perioden.

När vi minskar på inflammation i kroppen så påverkar vi både leder, mage och tarmhälsa till det bättre. Vi kan få ett friskare tandkött och en bättre munhälsa. På köpet också en fräschare andedräkt. Överhuvudtaget är vår kroppslukt något som luktar fräschare och mer som ”oss” när kroppen är i balans och vi lever hälsosamt.

När vi får en bättre näringsstatus i kroppen påverkar vi även håret och naglarna till det bättre.

Listan kan som sagt var göras lång med alla fördelar som en hälsosam livsstil kan ge även för det yttre.

Så …. kan detta inlägg få dig att bli än mer inspirerad att verkligen ta hand om dig på bästa sätt? Hoppas det. Att du blir taggad att lägga mer bra mat på tallriken och mindre av sämre mat. Prioritera din träning, din sömn och återhämtning. Dricka mycket vatten och NJUTA av att just DU lever just NU.

För allra snyggast är vi faktiskt när vi mår bra mentalt och är lyckliga. Det tror jag alla kan intyga. En glad person som utstrålar harmoni och lycka är fantastiskt!

Kram till er alla