Minska din stress

Hej fina!

Kände att det var dags att skriva lite mer om STRESS.

Det är ett sånt viktigt ämne och jag brinner verkligen för att människor ska må bättre inifrån och ut. Där kommer det mentala in i bilden och är väl faktiskt det som påverkar vår hälsa och livskvalité samt upplevelsen av livet allra mest.

Ni vet ju att jag älskar att förbättra vad människor lägger på tallriken och äter men faktiskt så ser jag att stress och psykisk ohälsa oftast är det största problemet för oss människor idag.
Med många av dem klienter som jag jobbar med idag så har vi återhämtning, andning och eget space som viktiga ledord ihop med fysisk träning och bättre kost.

Om man ska sammanfatta vad stress är så skulle man kunna säga att det är;

När vår ambitionsnivå inte ligger i linje med de resurser eller den kunskap som vi har.

Det kan lätt bli för mycket påslag på vårt sympatiska nervsystem och för lite av det parasympatiska som står för återhämtning, lugn och ro.

Stressen i sig är inte farlig utan det är just HUR vi reagerar på den samt hur mycket återhämtning vi får. Här är vi alla olika och just HUR vi reagerar på stress, eller upplevelsen av stress, är något som jag och min man tar upp frekvent i vår podd som heter LIFETALKPODDEN.

Om du inte redan lyssnar på podden så gör gärna det, intressant inom personlig utveckling🖤

Vi har myntat ett begrepp som heter MENTAL KLARHET. Det kan verkligen skapa förändring utan att något i ditt yttre liv förändras. Det handlar mer om en djupare förståelse än något man behöver öva/praktisera/träna på. En bättre kontakt med hur vi människor fungerar helt enkelt.

En förståelse som gör att förändringen blir mer automatisk och att du landar i kroppen. Att du märker hur du oftare är mer närvarande och blir mindre stressad i situationer som tidigare stressade dig.

Man skulle också kunna säga att stress är en form av obalans.

Det kan till exempel vara att vi har för dålig kvalitet på vår andning, att vi andas med munnen istället för genom näsan, att vi dricker för lite vatten, att vi rör på oss för lite eller kör över oss själva med för hård träning som inte passar där vi är i livet just nu.

Att vi sover för få timmar eller får för lite djupsömn är något annat vanligt.

Det kan också så klart vara att vi har alldeles för mycket tankar, oro och ältande som pågår i vårt inre.Som vi tar på för stort allvar.

Även dålig kontakt med våra känslor eller obearbetade känslor kan skapa en form av stress i kroppen.

Självklart också för mycket mat eller mat av dålig kvalitet som till exempel socker, fika, godis, chips, läsk, energidrycker, alkohol, tillsatser eller annat näringsfattigt som istället blir en belastning för kroppen.

Så livsstilen vi har kan absolut bli som en extra belastning på ett redan belastats inre system. Detta kan få bägaren att ”rinna över” …

Idag har vi också mycket tungmetaller, virus, bakterier och parasiter i våra kroppar som hela tiden ligger där som en form av stress på vårt system.

Det har aldrig förr varit så viktigt att ta hand om dig själv 🖤

Prioritera att sova bra

Tid för återhämtning

Lär dig att andas optimalt

Boosta dig med bra mat & kosttillskott

Få tillräckligt med träning/motion

Skapa bra rutiner

Vad känner du själv är det som lätt får dig ur balans?

Om vi tänker livsstilen – vad skulle du kunna göra för att minska belastningen på din kropp?

Vad skulle du kunna göra för att stötta din kropp?

Vill du ha hjälp med just detta så finns jag här som din coach och det är bara skicka ett mail så berättar jag mer om hur jag kan hjälpa just dig att skapa mer balans och stötta kroppen. För harmoni och hälsa. Vad kan vara viktigare än det idag?

 

Mail till karin@lifevision.se

Du kan läsa mer om mina kurser HÄR.

 

Önskar det bästa starten på hösten,

kram Karin