Dessa kommer garanterat göra succé under julen. Pekan- & fikonbars med chokladtäcke. Serverade bland annat dessa godingar på min kurs i lördags och deltagarna älskade dom.
Så vill dela med mig av receptet till mina kära bloggläsare också förstås
rawfood_bars_3

KARINS PEKAN- & FIKONBARS (6 stora eller 12 mindre)

Bars: 2 dl pekannötter, 5–7 torkade fikon (beroende på storlek), 1 msk kakaosmör, 1 krm salt
Chokladlager: 1 dl kakaosmör, 0,75 dl kakao, 0,5 dl yaconsirap eller annan flytande sötning, en gnutta salt.
Nu på kursen hade jag också tahini och lite kokossmör i chokladen = väldigt gott!
Ta bort den hårda änden på fikonen, mixa sedan med pekannötter, kakaosmör och salt i en matberedare. Tryck ut i en avlång liten form eller direkt på ett bakplåtspapper.
Gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad, tillsätt kakao och yaconsirap och rör om.
Häll chokladen över barsen och låt stelna i kyl eller frys. (OBS – All choklad går inte åt, gör ex praliner av det som blir över eller häll i små cupcakes formar, strö över torkade granatäpplekärnor, bipollen och kakaonibs).
När chokladlagret stelnat så skär till bars i önskad storlek. 
rawfood_bars
Vill varmt rekommendera er pekan- & fikonbarsen, så himla enkla att göra och en god kombination av sött, salt, nötigt och choklad! När du ändå är igång så dubbla gärna satsen för dubbelt så många goda bars.
Perfekt att ha klart om du blir sötsugen eller får spontana gäster på besök under julen.
So long,
KH_liggande_gron_webb