Idag ska du få en titt på vad jag använder för hudvårdsprodukter. Jag får nämligen ofta frågor om vad jag använder för rengöring, krämer med mera.
För några år sedan började jag bli noga med att bara använda ekologiska produkter, använde mycket från DharmazoneMaria Åkerberg, Estelle & Thild och Eco Cosmetics. Men allt eftersom min inspiration och kunskap om naturlig hudvård växte så började jag mer och mer använda helt naturliga produkter (alltså sådant du också kan äta) till min hud. Huden tar nämligen upp cirka 60 % av det vi smörjer den med. Och även om en kräm är ekologisk så har den ändå ofta en ganska lång ingrediensförteckning som gör att jag i alla fall inte skulle vilja äta den …
Så vem tror du egentligen det är som har fått oss att tro att vi behöver ha baddrumsskåpen till bredden fulla med ansiktstkrämer, rengöringskrämer, ansiktsvatten, ögonkrämer, serum, bodylotions, handkrämer, anti-rynk krämer, make-up borttagning, nagelbandskräm, parfymerade lotions, glansspray till håret och leave-in produkter för att nämna några från det gigantiska utbudet som finns idag.
Låt mig gissa …, kan det vara skönhetsindustrin som omsätter hundratals miljarder som vill få oss att tro att vi inte blir ”snygga” utan alla deras produkter??? Hmm …kanske det.
Jag tror i alla fall på en mer naturlig approach till skönhet, där vår livsstil (kost, sömn, vatten, inre balans m.m.) påverkar både vår hälsa och hur vår hud och kropp ser ut och mår. Att använda mer naturliga produkter till vår hud- och skönhetsvård tror jag är en viktig del i detta och något av det bästa vi kan göra för att få en frisk och vacker hy!

Det här använder jag idag!

Rengöring = Olivolja som jag sedan tvättar av med tvättsvampar och ljummet vatten.
Ögon make up borttagning = Olivolja eller kokosolja på bomullspad.
Krämer = Olika kallpressade ekologiska oljor som exempel arganolja, avokadoolja, baobabolja, focus-olja, hampaolja, nyponrosfröolja. Sen har jag också min superexklusiva olja, faktiskt världens dyraste vegetabiliska olja, kaktusfikonolja. Dyr men jättebra, jag använder en från märket Atlas Naturells, Organic Barbary Fig Oil. Mer info om den hittar du HÄR.
Använder också till och från ”vanlig” ekologisk ansikskräm från Estelle & Thild eller Maria Åkerberg. Men då efter att jag applicerat min ”olja” först.

Duschtvål = Olivolja eller mandelolja.
Schampo/Balsam = Använder ekologiskt från märket John Master Organic, fungerar bra. Har även testa att tvätta håret med rasullera men för mig fungerade det tyvärr inte helt bra. Jag är också noga med att inte tvätta håret för ofta, det blir var 7–8 dag.
Kroppslotion = Olja igen:-) Avokadoolja, baobabolja, hampaolja eller olivolja.
Body Butter = Använder inte så ofta men gör jag det har jag en egengjord med sheasmör, macadamiaolja och lite eteriska oljor.
Body butter in the making:-)


Ansiktsmask/lermask = Rasullera som jag mixar med lite vatten och olja. Du kan också göra en fuktmask med mosad avokado och lite honung!
Ansiktsskrubb = Blanda till exempel lite florsocker och hampaolja och använd som skrubb.

Alla oljor jag använder och rekommenderar är ekologiska och kallpressade. Tycker att märket Crearome har bra produkter.
Bor du i Borås så kolla också in den här tjejen, Andrea Endres! Hon är ekologisk hudvårdsterapeut och jobbar med holistisk, växtbaserad och minimalistisk hudvård. Hudvården handlar alltså inte bara om vad du använder för produkter utan om livsstilsvanor som sömn, kost, motion, inre balans/stress och så vidare. Andrea har bland annat kurser i hur man gör egna krämer och hudvårdsprodukter. Supergullig och duktig tjej, har själv varit på en kurs hos henne och kan varmt rekommendera det. Hennes hemsida och webbshop är under uppbyggnad, aendres.se, men snart kommer du kunna handla ekologiska kallpressade oljor, handgjorda produkter och även personligt specialanpassade hudvårdsprodukter i hennes shop, spännande!! Kolla också hennes grupp på FB här.
Säger bara, våga testa naturlig hudvård. Du behöver inte byta ut allt på en gång utan om du är nyfiken så börja med att testa något av alternativen ovan och se vad du tycker. Jag tror att din hy kommer att jubla:-) Dessutom är det både billigare och bättre för miljön.

Karin♥