Påsken närmar sig med stormsteg vilket är väldigt mysigt tycker jag:-) Häromdagen gjorde jag en sats med enkla och riktigt goda fikabollar så jag tänkte dela med mig av receptet här i bloggen. De blev riktigt mumsiga och passar som god mellanmålsfika under påsk!

Tro det eller ej men basen i bollarna är svarta bönor och kokos. JA, du läste rätt, svarta bönor!!! Så just dessa fikabollar är inte ”raw” fullt ut. Men det är nog inte många som tror att det är typ bara nyttiga ingredienser i dessa om du bjuder på dem. Dessutom kan det vara ett smart sätt att få i barnen lite mer bönor, du behöver ju inte säga något för de smakar som supergoda chokladkokosbollar:-)

Karins choklad- & kokosbönbollar (cirka 20 stycken) 

3,5 dl riven kokos
2,5 dl svarta bönor, sköljda och avrunna (motsvarar 1 paket Zeta svarta bönor i pappersförpackning)
18–20 dadlar (urkärnade)
4 msk raw kakao
3 msk kokosolja
1 tsk vanilj
en gnutta salt

Att rulla bollarna i: Kakaonibs, kakao, bipollen, kokosflingor

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Forma till bollar och rulla i kakaonibs, kakao, bipollen eller kokosflingor. De är lite för mjuka i konsistensen men blir perfekta efter att de fått stå kallt en stund i kyl innan servering. Bollarna håller sig 3–5 dagar i kylen och längre tid i frysen

För recept på raw food-chokladbräck se HÄR.
För förslag till påskägg se HÄR.

GLAD PÅSK till er alla:-)

Karin♥