I måndags hade jag två helt underbara människor här som bokat mig för en special raw food-workshop. Detta härliga par, Kristian & Eva (som för övrigt driver nystartade företaget Team Thalin tillsammans) ville lära sig hur man skapar goda cheese-cake och gör egen raw food-choklad.
Rawchokladtårta
Vi hade en riktigt rolig förmiddag tillsammans. När de kom fick de provsmaka varsin liten bit av den himmelska chokladtårtan som är med i min första bok, Karins Gröna Värld, då de inte hade smakat denna tidigare.
Chokladtarta
Den är bara så god ♥ och basen i fyllningen är avokado, kakaosmör, solrosfrön och raw kakao + lite sötning och apelsin.
Sen gick jag igenom lite praktiskt och efter det gjorde vi tillsammans en raw nötfri cheese-cake. Vanligtvis använder man ju cashewnötter men det använder jag aldrig i mina recept så basen var på kokos och solrosfrön istället.
Rawfood_fika
Vi hade i tinade hallon i smeten, blev gott. Just denna cheese-cake gör sig annars suveränt bra tillsammans med färska jordgubbar men det får vänta tills sommaren.
raw_cheesecake
Vi gjorde också två olika raw praliner, en med lakrits som smaksättning och en med mint. Både blev väldigt goda trots att vi hade väldigt lite sötning, yaconsirap, i chokladen.
EKK
Undrar du vad vi drack till fikat så var det hallon- & apelsinvatten. Lägg bara skivad apelsin och hallon i en stor karaff vatten och låt stå ett par timmar helst innan servering. Blir jättegott♥
Fika
Sen gjorde vi chokladbräck, väldigt gott som alltid ♥♥♥ Använde mullbär, kokos, pumpafrön och torkade granatäpplekärnor denna gång.
Vill du också testa hur enkelt det är att göra egen raw choklad så kolla HÄR.
Rawchokladbräck
Kristian och Eva var jättenöjda och vi hade inspirerande och roligt ihop på vår lilla workshop.
Anders tackade inte nej till att sitta med och provsmaka!
AndersKarinKristian
KristianAnders
Just det, då både Kristian och Eva tränar mycket och tävlar i fitness (äter vegetarisk, ren mat) så jag hade också gjort goda proteinbars som de verkligen älskade! Använde ett ekologiskt raw protein utvunnet av quinoa, ris, ärter, chia och amaranth som bas och mixade med dadlar, aktiverade nötter och kokosolja.
kristian_eva
Selfie
Kram på er,
KH_liggande_gron_webb