Idag ska ni få ta del av ett superduper smaskigt recept på raw food-chokladtryfflar. Receptet är från Therese Argus som just kommit ut med en E-bok, RÅSÖTT, med bara raw food-sötsaker.

Therese är levande föda-kock och raw dessert-konditor med fokus på nötfritt och anticandida samt diabetsvänligt. Hon bloggar på rawfoodfamiljen.se och finns på Instagram HÄR.
Det jag gillar bäst med boken och alla Therese recept är att hon inte använder vare sig cashewnötter, agavesirap eller jordnötter. Och såklart är det inget gluten, mjölkprodukter eller vitt socker heller!
Therese är så gullig att jag har fått möjlighet att publicera ett recept från boken, Hasselnöts chokladtryfflar. Superenkla att göra och lyxigt goda! Har du inte alla ingredienser hemma så kan jag varmt rekommendera ett besök på denna webbshop, Råvarubutiken. Där hittar du raw kakao, yaconsirap, kakaosmör m.m av bästa kvalité, ekologiskt förstås.

HASSELNÖTS CHOKLADTRYFFLAR (Recept: Therese Argus) 

Enkla lyxiga nutella inspirerade tryfflar med få ingredienser!

1 dl kakaosmör
1 dl raw kakaopulver
4 tsk honung eller yacon sirap
2 krm äkta vanilj pulver
2 msk raw hasselnötssmör (för att göra eget, kör hasselnötter i matberedaren tills det blir ett nötsmör)
en nypa salt
Smält kakaosmöret och honung/yacon sirapen under omrörning över vattenbad, vispa sedan ner kakaopulvret och smaka av med salt och vaniljpulver. Blanda till sist ner hasselnötssmöret. Klicka i små duttar i knäckformar och stick ner en hel hasselnöt i mitten. Ställ kallt för att stelna. Förvara i kylskåp.

Intresserad av fler smaskiga raw food-fika recept från Therese så kan du läsa mer om boken och köpa den HÄR. 
So long,

Karin♥