Karins Raw Pad Thai

3–4 portioner
PadThai
1 paket kelpnudlar, 2 morötter, ½ zucchini, 4 dl finstrimlad vitkål, 1 röd paprika, 1 gul paprika

Mandeldippsås
1 dl mandelsmör, ½ dl olivolja, 2 msk limejuice, 1 msk tamari (glutenfri sojasås), 1 vitlöksklyfta, 1 tsk honung, 1–2 krm torkad chili, en gnutta cayennepeppar

Skölj kelpnudlar i vatten och lägg i en skål med vatten, olivolja och salt. Låt stå och marinera en stund under tiden du gör i ordning mandeldippsåsen och övriga ingredienser.
 
Öppna en burk mandelsmör och rör om ordentligt med en sked. Häll över 1 dl i en skål, tillsätt olivolja, limejuice, tamari och honung. Pressa i vitlöken och krydda med chili och cayennepeppar. Börja med 1 krm chili och tillsätt eventuellt mer om du vill ha dippsåsen starkare. Rör om ordentligt, tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
 
Skala morot och zucchini. Fortsätt sedan med att skala tagliatelleliknande pastaremsor med hjälp av en potatisskalare. Fånga upp i en stor skål. Tillsätt den finstrimlade vitkålen.  Skär paprika i tunna strimlor. Häll på lite olivolja och lite salt och krama in i grönsakerna ordentligt för att göra dem mjukare. Tillsätt kelpnudlarna (klipp dem eventuellt till önskad längd först) och blanda ner mandeldippsåsen. Rör om ordentligt och lägg upp på tallrikar. Garnera med lite finhackad purjolök och svarta sesamfrön. Servera gärna Pad Thai med färska sockerärtor och en grön sidosallad.

Gröna kramar,
KH_liggande_gron_webb