Recept – Apelsinchokladbräck

Hej på er alla fina!

Ni måste bara testa mina supersmarriga apelsinchokladbräck, så lyxigt goda. Hinner du eller prioriterar du inte att göra egen rå choklad så använd mörk choklad, minst 85 %!

Så här kommer först receptet på min rå choklad,

 

Basrecept rå choklad 

1 dl rå kakaosmör

1 dl rå kakao

2–3 msk yaconsirap eller annan flytande sötning

en gnutta salt

 

Dela kakaosmöret i mindre bitar och smält det varsamt i ett ljummet vattenbad. 

När kakaosmöret är helt smält rör du ner kakao och yaconsirap samt en gnutta salt.

Rör om ordentligt.

Detta är ett basrecept som används i många av mina chokladrecept.

 

OBS! Det är viktigt att skålar och redskap är helt torra när du gör choklad, eftersom vatten kan få chokladen att skikta sig.

Recept Apelsinchokladbräck

Basrecept rå choklad, se ovan
2 msk macapulver
6–8 droppar apelsinolja
1 dl skalade hampafrön
1 dl kakaonibs
2 msk nyponpulver
2 msk bipollen
2 msk torkat apelsinskal alternativt apelsinzest

 

Gör chokladen. Tillsätt macapulver och apelsinolja till chokladen och rör om.
Häll ut chokladen på ett fat eller en form klädd med bakplåtspapper.  
Strö över hampafrön, kakaonibs, nyponpulver, bipollen och apelsinskal.
Låt chokladen stelna i kyl eller frys.
Bryt chokladen i lagom stora bitar.

 

Det går jättebra att förvara apelsinchokladbräcken i frysen. Perfekt att förbereda i god tid inför jul & nyår!

Alltså jag ÄLSKAR dessa, så lyxigt goda. Lova att du testar!

Tagga mig gärna om du delar foton på dessa, @karinsgrönavärld

Kram alla ♥