Karins vegoburgare
Hej!
Då ska ni få recept på mina goda vego-burgare! Så enkla att göra och riktigt goda♥
Gjorda på svarta bönor, kall klyftpotatis (perfekt sätt att ta tillvara på rester), frön, quinoa m.m.

Karins vegoburgare
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl röd kokt quinoa
1 dl hirsflingor (havregryn går också bra)
2 paket svarta bönor
2 morötter, skivade i mindre bitar
250 gram ungsrostad potatis (perfekt att använda rester)
½ gul lök
½ dl tamari (glutenfri sojasås)
1,½ msk paprikapulver
1 msk olivolja
Mixa linfrön och pumpafrön till ett mjöl i en matberedare.
Tillsätt morötter, lök och svarta bönor samt quinoa.
Mixa ner potatis, hirsflingor, olivolja, tamari och paprikapulver.
Mixa allt ordentligt. Har du ingen större matberedare så gör halva satsen alternativt mixa i två omgångar.
Låt gärna smeten står till sig någon timma eller två i kylen, går även utmärkt att förbereda smeten dagen innan. Smeten håller bra i 4–5 dagar i kylen.
Forma till burgare och stek i olivolja i en stekpanna.

Jag gillar att äta mina vego-burgare i ett stors spetskålsblad med kimchi-majonnäs, picklad rödlök, gurka, tomat och dijonsenap. Gärna lite rå skivad lök också.
Men traditionella burgar-tillbehör går förstås också bra. Barnen vill helst ha ketchup, vanlig senap, gurka, tomat, lök och saltgurka.
Det är också gott att servera vegoburgaren mellan två skivor av Martas Glutenfria surdegsbröd. Vi har ofta detta bröd i frysen. Värmer i stekpannan innan bara.

Lova att testa mina vego-burgare!
Fota gärna och dela på sociala media, tagga mig då gärna på @karinsgronavarld så ser jag ditt inlägg 💚
Blir alltid lika glad när ni delar mina recept, tipsar om mina sidor i sociala media osv.
Fler Inlägg
2023-04-04
Fikon- & apelsinchokladbollar
Lova att testa dessa, älskar kombon fikon & choklad. Garanterat uppskattade…
2023-03-28
Ät dig vårfrisk – reportage i Expressen
Läs reportaget med mig från Expressen Söndag. Ät dig vårfrisk i April
2023-03-07
Sunt förhållande till mat
För att må bra inifrån och ut behöver du ha ett sunt förhållande till mat och…