Recept Elodies raw food-bollar

Nu har Elodie haft ett litet barnkalas för sina kompisar, för att fira att hon fyllt 4 år!

Idag vill jag dela med mig av receptet på supergoda raw food-bollar som vi bland annat serverade på kalaset.

Jag och Elodie hade fixat följande fika till kalaset;

Hallonvatten – bara lägg i frysta hallon i en stor karaff med vatten, låt tina under dagen. Blir som en nyttig saft💚

Pinnglassar med kokosmjölk, mango och banan. Bara mixa till en smoothie och frys in i formar.

Melon och skivad frukt

Chokladbollar (brukar göra med havregryn, färska dadlar, rå kakao, kokosolja, kokosflingor)

Raw kanelbullar 

Elodies lila raw bollar, recept här i bloggen

Kikärtspraliner

Raw äppelchips 

Tahinichokladrutor

Elodies lila raw food-bollar!

cirka 20 stycken – dubbla gärna receptet, alltid bra att ha i frysen.

1,5 dl paranötter

1 dl pumpafrön

0,5 dl kokosflingor

14 färska urkärnade dadlar

0,5 msk kallpressad kokosolja

0,5 msk rödbetspulver (+ ev mer för att strö över bollarna)

en gnutta salt

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Forma till små bollar, lägg eventuellt i små knäckformar. Strö gärna lite rödbetspulver över. 

Ställ kallt innan servering. 

Raw food-bollarna går jättebra att förvara i frysen 

Så roligt med kalas! Testa nu gärna dessa enkla raw food-bollar,

Kram på er