Recept – Havrekakor med chokladglasyr

Hej alla!

Nästa vecka är det alla hjärtans dag så vad passar inte bättre än att ge er ett enkelt recept på supergoda havrekakor med chokladglasyr.

Glutenfria & nötfria.

Recept kommer här🖤

Havrekakor med chokladglasyr

16 stycken

Kakor

2 dl glutenfria havregryn

2 dl kokosflingor

10 färska dadlar (urkärnade) 

2 msk rå kakao

2 msk kallpressad kokosolja

2 tsk vatten

en gnutta salt

½ dl kakaonibs

 

Chokladglasyr

50 gram mörk choklad + 1 msk kallpressad kokosolja

 

Mixa allt utom kakaonibs i en matberedare. 

Tillsätt kakaonibs på slutet och mixa en kort stund. 

Krama degen och platta ut på ett bakplåtspapper. 

Stansa ut kakor med hjälp av kakformar. 

Ställ kakorna i frysen medan du gör chokladen. 

Hacka chokladen och smält den varsamt i ett vattenbad ihop med kokosoljan. 

Låt stå i 10–15 minuter. 

Ta ut kakorna från frysen och doppa i choklad eller bara ringla choklad över. 

Ställ kallt så att chokladen stelnar. 

Alltså jag ÄLSKAR dessa, så goda och jätte-enkla att göra!

Lova att du testar🖤

Tagga mig gärna om du delar foton på dessa, @karinsgrönavärld

Kram alla ♥ och lite extra mycket kärlek till just dig – från mig 🖤