Har ytterligare ett recept från min goda vän Erica Palmcrantz Aziz som jag fått lov att dela med mig av till er här på bloggen. Bra va!
Valde denna goda glass som passar bra bra såhär under hösten om man ändå vill äta glass. Och vem vill inte det:-)??
Receptet är från Ericas senaste bok RAWSOME.

Warm me up! (2-4 portioner) 

glassbovete
1 dl bovete (blir 2 dl blötlagt)
½ dl mandelmjölk
½ dl kokosolja
3 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
8 dadlar (urkärnade)
1 msk sojalecitin, eller solroslecitin (gör glassen gräddig och krämig)
en nypa salt
toppa med sötade nibs och granola
Blötlägg bovete i en skål i cirka 8 timmar. Skölj noggrant. Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Mixa samman alla ingredienser i en mixer. Smaka av med mer kryddor eller sötma om du tycker det behövs. Frys in i cirka 6 timmar om du vill äta direkt eller om frys in helt och tina cirka 15 minuter om du vill göra kulor innan du äter den.
Toppa med granola och / eller kakaonibs.
Granolatopping:
5 dl bovete (som ska blötläggas)
3 dl linfrön (blötlagda i 3 dl vatten)
2 dl solroskärnor
2 dl russin
1 dl honung
en nypa salt
Blötlägg bovete och linfrön i cirka 8 timmar, i separata skålar. Vänd samman bovete, linfrön och övriga ingredienser i en stor skål. Sprid ut i ”kluttar” på ett teflex/ bakplåtspapper och torka 14-18 timmar.
Enklare variant är av topping/tillbehör är:
Blötlägg bovete i cirka 8 timmar. Låt grodda i cirka ett dygn. Torka i cirka 14 timmar. Det aktiverade och torkade bovetet kan du förvara flera månader i en tättförsluten burk. Blanda med bovetet med honung och exempelvis kanel när du vill göra en crunchig topping.

Nu har jag fullt upp inför bokrelease av mina barnböcker om BroccoLisa i helgen, ska bli såååå kul! De blev verkligen jättefina. Finns att köpa HÄR.
Karin♥