En enkel, god, glutenfri, mjölkfri, vegetarisk raw food-paj. Dessutom en perfekt rätt att bjuda på och den är enkel att förbereda i god tid innan.
Pumpafropaj217

Karins pumpafröpaj (4–6 portioner) 

Pajbotten:
2 ½ dl pumpafrön
2 morötter
1 msk olivolja
½–1 krm salt
Fyllning:
2 dl paranötter
1 dl vatten
1 msk citronjuice
1 krm salt
3–4 nävar färsk bladspenat (ca 70 gram)
10 soltorkade tomater i olja eller blötlagda
Topping:
Marinerad paprika och rödlök = 1 röd paprika, 1 gul paprika, 1 orange paprika, 1 rödlök, 2 msk olivolja, salt
oliver, färska örter

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut botten i en pajform med cirka 20 cm i diameter. Ställ i torkugn (eller vanlig ugn på lägsta värmen) i 4–5 timmar.
Finstrimla paprika, rödlök och marinera i olivoljan och lite salt. Massera in oljan ordentligt med dina händer och låt sedan paprikan och rödlöken torka i torkugn (eller vanlig ugn på lägsta värmen) i cirka 3–4 timmar.
Gör fyllningen genom att först mixa paranötter, citron, salt och vatten till en krämig röra. Hacka spenaten i mindre bitar, förslagsvis i en matberedare (pulsera några gånger). Blanda sedan ner spenat och strimlade soltorkade tomater i paranötsröran.
Fyll pajen med fyllningen. Toppa pajen med marinerad paprika och rödlök samt oliver och färska örter.
TIPS: Pajfyllningen fungerar också som pastasås till zucchinispagetti.
Karin♥
213