Här kommer ett recept på en enkel och god morotssoppa från min bok, Karins Gröna Värld – Livsstil & Raw Food.
Soppan är enkel att göra och ganska matig. Servera gärna med lite raw food-kex eller något vetefritt grovt bröd.
Själv kan jag ännu köpa morötter direkt från vår gårdsbutik vilket är fantastiskt bra. Blir mycket färskpressad morotsjuice till Vince (han älskar det) och också mycket råa morötter i alla sallader.
Vill du ha mer morotsinspiration klicka HÄR för att läsa ett tidigare blogginlägg om just morötter.

Karins morotssoppa (2 portioner)

3 dl morotsjuice, 2 dl tjock hasselnötsmjölk, 1 avokado, 1 tsk citronjuice, 2 tsk torkad timjan, salt & peppar
Tjock hasselnötsmjölk: 1 dl hasselnötter, 2 dl vatten – Mixa hasselnötter och vatten, sila genom finmaskig sil eller nötmjölkspåse. Garnering: Grovhackade hasselnötter, morotsnudlar, färsk timjan och svartpeppar.

Mixa alla ingredienser i en mixer till en krämig soppa. Smaka av med salt och peppar. Garnera soppan med morotsnudlar, hackade hasselnötter, färsk timjan och lite extra svartpeppar.

Karin♥