Åhhhhh vad jag blir glad att det kommer så mycket nya, spännande och nyttiga produkter. Nu senast fick jag hem en leverans av olika 3 olika pastasorter helt gjorda på bönor som jag beställt från Gryningen. De är veganska, glutenfria och proteinrika med lågt GI och dessutom ekologiska. Endast en enda ingrediens är pastan gjord av, i fettuccinin är det mungbönor eller sojabönor och i den svarta spagetti är det endast svarta bönor som ingrediens.
Jag kände mig sugen på att testa den svarta bönspagettin till att börja med. Testlagade den i söndags till lunch (koktid 6-8 minuter) och den blev mycket uppskattad av mina två killar, Anders & Vince.
Jag själv som väldigt sällan äter någon pasta förutom pasta av grönsaker som zucchini eller morot (om jag vill ha ”vanlig pasta” väljer jag rårispasta eller hirsnudlar) tyckte också den var god.

Så här blev lunchen vi mumsade i söndags efter att vi varit i Ishallen och åkt skridskor:-) Mest grönsaker och lite pasta till. Riktigt fräscht.

Häromdagen hade vi våra härliga vänner Markus & Sandra på middag och då passade jag på att servera pastan igen. Den blev mycket omtyckt och vi åt den ur skålar med pinnar tillsammans med sötpotatis, rostad fänkål, raw pesto, broccoli, avokado och en stor sallad. Väldigt gott och mumsigt.

Nu har jag beställt ännu fler paket med bönpasta, jag beställer från Gryningens hälsokost. Där har dom förresten också min bok🙂
Så är du sugen på pasta och vill testa en mycket nyttigare variant utan vete och gluten som dessutom är nyttig och ger dig mycket fibrer och protein så tycket jag absolut du ska testa den nya bönpastan!
Annars kan du ju också alltid göra en god raw zucchinipasta. Det går alltid hem:-)

Karin♥