Bara måste dela med mig av ett recept på enkel god raw choklad! För det kan man ju aldrig ha för många recept av, eller hur?

Detta kommer från Therese Argus E-bok Råsött- Nötfritt/Lakrits/AntiCandida. E-boken finns att köpa/ladda ner HÄR. (Dessutom till rabatterat pris just nu)

Tack igen Therese för att jag får dela med mig av ytterligare ett recept till mina kära bloggläsare. Du som läst min Frukostbok vet att Therese är med i den och delar med sig av ett gott frukost-recept också tillsammans med fem andra hälsa-profiler. Har du inte boken så köper du den enkelt HÄR.

CHOKLAD MED LAKRITS TWIST (NÖTFRI)

Chokladlakris

0,5 dl fint hackad kakaomassa (kakaobönan som en chokladmassa, finns ex att köpa HÄR).
3 msk rå houng eller yaconsirap
1/2 – 1 tsk lakritspulver
1 krm äkta vaniljpulver
några droppar citron
citron zest (rivet skal av citron) 

(När jag själv gjorde receptet dubblade jag det, går ju lika snabbt att göra en större sats, ville bara tipsa:-) 
Smält samman den fint hackade kakaomassan och valfri sötning på svag värme i en kastrull eller över ett vattenbad. Smaka av med lakritspulver, vanilj, citron och eventuellt en gnutta salt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till en rektangel. Ställ in i frysen för att stelna till, ta sedan ut och skär smala remsor, ca 10 st. Riv över citron zest och twista sedan remsorna till snurror. Lägg in i frysen för att stelna till ytterligare. 

Ett till tips, ha chokladen en väldigt kort stund i frysen innan du skär remsor och snurrar, jag hade några minuter för länge och då var det inte så enkelt att göra snurror:-) Typ 5 minuter räcker. Vill du inte göra snurror så skär bara i remsor eller bryt i mindre bitar när chokladen stelnat. 

Fler recept från Therese hittar du HÄR & HÄR.

 

Nu blir det 2 veckors uppehåll på bloggen för vi åker till DUBAI på vår ledarskapsresa! Lovar att uppdatera er med bilder från resan när vi är hemma igen♥

Följ mig gärna på Instagram och Facebook, där uppdaterar jag nästan dagligen med inspirerande bilder.

So long,

Karin♥