Såg i morses att det är kladdkakans dag idag. Blev inspirerad av att skapa ett riktigt mumsigt recept till er läsare som är glutenfritt, mjölkfritt och nötfritt. Och kanske det bästa av allt, det är superenkelt:-) Tog hjälp av Collin som är hemma med mig och Elodie på måndagar när Vince är i skolan. Han älskar att hjälpa till att ”baka” tillsammans med mig.
collin collin2
Jag passade på att dubbla receptet och gjorde 2 stycken kladdkakor, ska förvara dessa i frysen tills Collin fyller år om 2 veckor.

Kladdkaka á la Karin (10–12 bitar)

nykladdkaka2    nykladdkaka

3 dl solrosfrön
3 dl kokosflingor
18 färska urkärnade dadlar
2–4 msk raw kakao (beroende på hur ”chokladig” du vill ha kakan”)
3 msk kallpressad kokosolja
70 gram mörk choklad (hackad i mindre bitar)
1 msk lönnsirap (eller ex yaconsirap)
2 krm salt

Mixa solrosfrön och choklad först. Tillsätt resterade ingredienser och mixa ganska länge tills det ser ut som bilden nedan. Tryck ut i en form med avtagbar kant.
kladdkakasmet
Chokladlager
1,25 dl kallpressad kokosolja, 1,5 dl raw kakao, 0,25 dl lönnsirap eller yaconsirap, en gnutta salt
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ner kakao och sötning samt en gnutta salt. Rör om och häll sedan över kladdkakan. 
Ställ kladdkakan i kyl eller frys för att stelna. Skär i lagom stora bitar. Servera eventuellt med en raw grädde eller kokosgrädde/havregrädde och en massa goda bär. 

Visst ser den smarrig ut?
nykladdkaka3

KH_liggande_gron_webb