Vi förbrukar mycket olivolja i vår familj:-)
Köper alltid ekologisk och kallpressad olivolja, använder den mycket och ofta i matlagning och som dressing över våra goda sallader. Men det är inte bara i köket jag använder olivolja.
olivolja
I badrummet har jag små flaskor (dessa i glas) som jag fyller med olivolja och använder till att:

  1. Ta bort mascara. Använder oljan på en fuktad ekologisk bomullsrondell, mascaran går bort lätt som en plätt. (Fungerar även med exempelvis kokosolja.)
  2. Tvättar ansiktet. Fuktar ner ansiktet med ljummet vatten och använder olivolja som rengöring, sköljer med vatten och tar sedan en tvättduk i eko-bomull och fuktar ner och tvättar ansiktet med så jag får bort all olja.
  3. Som tvål, när jag rakar benen och istället för lotion. Har också olivolja i en flaska i duschen, använder som tvål, istället för raklödder när jag rakar benen (fungerar superbra) och jag brukar också passa på att smörja in min fuktiga kropp med olivolja innan jag går ur duschen. Använder alltså aldrig typ vanlig bodylotion! (Fungerar även med andra oljor som kokosolja, sesamolja m.m.)
  4. När jag gör oil pulling (kommer ett inlägg om detta längre fram). Varierar dock mellan olika oljor för detta.
  5. Smörjde in min gravidmage i olja varje dag, ibland olivolja men fast oftast med denna favoritoljan, kallpressad Baoebabolja. Varierade också med arganolja till detta, arganolja är för övrigt vad jag oftast använder som ansiktskräm:-)

Hoppas detta inlägg kan inspirera dig att testa fler användningsområden för olivolja! Har du fler tips på vad den kan användes till så kommentera gärna under inlägget på min Facebook-sida.
Och så vill jag tipsa om att lyssna på min kära man när det nu var hans tur att gästa podden Hälsosant. Lyssna kan du göra HÄR. Temat är: Förstå hur dina tankar styr ditt liv!
KH_liggande_gron_webb