Karins vegoburgare

Hej!

Då ska ni få recept på mina goda vego-burgare! Så enkla att göra och riktigt goda♥

Gjorda på svarta bönor, kall klyftpotatis (perfekt sätt att ta tillvara på rester), frön, quinoa m.m.

Karins vegoburgare

1 dl linfrön

1 dl pumpafrön

1 dl röd kokt quinoa

1 dl hirsflingor (havregryn går också bra)

2 paket svarta bönor

2 morötter, skivade i mindre bitar

250 gram ungsrostad potatis (perfekt att använda rester)

½ gul lök

½ dl tamari (glutenfri sojasås)

1,½ msk paprikapulver

1 msk olivolja

 

Mixa linfrön och pumpafrön till ett mjöl i en matberedare.Tillsätt morötter, lök och svarta bönor samt  quinoa.

Mixa ner potatis, hirsflingor, olivolja, tamari och paprikapulver.
Mixa allt ordentligt. Har du ingen större matberedare så gör halva satsen alternativt mixa i två omgångar.Låt gärna smeten står till sig någon timma eller två i kylen, går även utmärkt att förbereda smeten dagen innan. Smeten håller bra i 4–5 dagar i kylen.
Forma till burgare och stek i olivolja i en stekpanna.

Jag gillar att äta mina vego-burgare i ett stors spetskålsblad med kimchi-majonnäs, picklad rödlök, gurka, tomat och dijonsenap. Gärna lite rå skivad lök också.
Men traditionella burgar-tillbehör går förstås också bra. Barnen vill helst ha ketchup, vanlig senap, gurka, tomat, lök och saltgurka.
Det är också gott att servera vegoburgaren mellan två skivor av Martas Glutenfria surdegsbröd. Vi har ofta detta bröd i frysen. Värmer i stekpannan innan bara.

Lova att testa mina vego-burgare!

Fota gärna och dela på sociala media, tagga mig då gärna på @karinsgronavarld så ser jag ditt inlägg 💚

Blir alltid lika glad när ni delar mina recept, tipsar om mina sidor i sociala media osv.