Gjort dessa goda raw chokladpraliner till min kurs nu på lördag. Deltagarna kommer få smaka på sååååå mycket god raw food-julfika. Dessutom får de recept på allt också.
Men ni som nu inte kan komma på lördag får ta och testa dessa goda praliner hemma istället, recept här nedan. Visst är dom fina !
Praliner

Karins raw chokladmintpraliner  (cirka 20 stycken)

1 dl raw kakaosmör, 1 dl raw kakao, 3 msk yaconsirap, 5 droppar pepparmyntolja, en gnutta salt
Gör kakaosmöret flytande i ett vattenbad. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt med en sked. Fyll små pralinformar med chokladsmeten och ställ kallt för att stelna. 
Gillar du inte mint så bara uteslut det. Vill du ha någon annan smaksättning så testa kardemumma, apelsinzest (finrivet skal av apelsin) eller lakrits.
Har du ingen pralinform (kan annars köpas HÄR) så häll chokladen i en form, strö gärna över lite nötter/frön och torkad frukt. Låt chokladen torka och bryt sedan loss lagom stora bitar. Kakaosmör och yaconsirap hittar du till exempel HÄR. 

FLER FIKA RECEPT
Ett annat tips till Lucia-fikat är min goda pepparkaks-cheesecake, se recept HÄR.
Recept på pepparkaks-klubbor finns HÄR.
pepperkaksklubbor2
Eller varför inte en pepparkaks-smoothie? Receptet hittar du HÄR.

Karin♥