Då jag ofta får frågor om min egen resa till att hamna där jag är idag, (hälsocoach, kostrådgivare, PT, författare) vilka utbildningar jag gått m.m. så tänkte jag dela med mig om detta här på bloggen också.
Det hela började med att jag fick en nack-skada år 2002. Hade då egen salong och jobbade som frisör. Fick sadla om på grund av skadan och valde att fördjupa mig i min stora passion (hälsa, kost och träning). Då, för 13 år sedan, fanns det inte alls lika många bra utbildningar att välja på som nu. Funderade på dietist men valde att läsa 1 år till friskvårdsterapeut på Sverigehälsan i Stockholm. Ganska grundläggande och basic men utbildningen handlade om både träning, kost och mental hälsa som jag alltid haft ett brinnande intresse för. Så fick en bra grund att stå på. Sedan läste jag vidare till kostrådgivare och styrketräningsinstruktör via SAFE.
Träning
I denna veva träffade jag min blivande man Anders. I sitt jobb som framgångscoach reser han bland annat runt i världen och träffar ledande experter på olika områden, de som verkligen får resultat inom deras branch.
Så Anders är otroligt duktig och kompetent på kost-& hälsa och har träffat många av de bästa inom detta område. Jag satta nästan i halsen på första daten:-) när han helt plötsligt började prata om food-combining, kroppens inre miljö, pH-värde, att inte dricka till maten mm. För det var inte alls något jag hade lärt mig i mina utbildningar.
Eftersom jag var och är passionerad över hälsa och att må så bra som det går la jag helt om min kost efter hans förslag och kunskap och märkte hur mycket bättre jag mådde. Inte för att jag åt jättedåligt tidigare (gröt och grovt bröd till frukost, tallriksmodellen och rekommendationerna från livsmedelsverket med en viss procent kolhydrater, protein och fett, drack lite kaffe och festade ibland. Åt gärna godis även om jag höll det till helgen, lågkaloriprodukter att föredra som lättmjölk m.m.).
Men så började jag äta frukt och grönt till frukosten, slopa alkohol, kolsyrade drycker och kaffe, ta bort produkter med vetemjöl, mjölkprodukter, typ allt socker och kombinera maten rätt, mer raw food och väldans mycket mer grönsaker. WOW säger jag bara. Blev helt såld och sedan den dagen (ja, jag ändrade typ allt över en dag …) så har jag fördjupat mig mer och mer i detta sätt att se på hälsa och hur man kan optimera hälsan på bästa sätt med hjälp av rätt mat och träning.
Denna bild hittade jag som är från en utbildning i Florida 2005, 10 år sedan nu alltså.
Karin2005
Har också läst måååååånga böcker inom kost och hälsa. Har lärt mig jättemycket genom böckernas värld och det har fungerat bra för mig.
Har även gått många olika kurser, både inom mental utveckling samt kost och träning. Utbildat mig till PT via Fustra. Gått kurs hos duktiga Zarah Öberg. Lärt mig mycket av Ulf Kilman, Markus Greus, Tommy Olausson samt Dr Robert Young, som jag också träffat och bott hos i San Diego. Den som fick mig att öppna upp ögonen och fastna för just raw food var Erica Palmcrantz Aziz under en kurs hos henne 2009.
Jag ser det lite som att jag skräddarsyr min egen utbildning genom många olika små kurser och mycket självstudier.
Jag har också funderat mycket på hur jag vill jobba med hälsa, finns ju mer än en uppsjö olika sätt. Har sedan några år tillbaka funnit att min styrka och hur jag älskar att jobba är genom att INSPIRERA.♥♥♥
Sallad
Efter det började jag med bloggandet, skriva mina böcker, ha coaching, inspirationskurser och föreläsningar m.m. För det är så jag verkligen älskar att jobba. Att guida, inspirera och dela med mig av tips och recept kring en hälsosam livsstil. För många har kunskap men saknar den där inspirationen som gör att kunskapen så att säga leder till handling. Att man kommer igång och får till att leva så som man vill leva. Märka hur bra det går att må …
Idag kan du ex också följa mig på min FB sida samt på Instagram där jag är ganska så flitig med uppdateringar.
Nu 2015 finns det många bra utbildningar jag varmt kan rekommendera. Utbudet är ju som sagt var mycket större nu för tiden. Har själv inte gått dessa utbildningar men hört att det ska vara jättebra.

Finns säkert många fler bra utbildningar. Och är man inte bunden till Sverige är utbudet såklart större.
Är du intresserad av att jobba med hälsa på ett eller annat sätt så fundera på vilken väg du vill gå och i vilken ände du vill börja. Sen gäller det bara att få hjulet i rullning:-)
Lycka till och kram på er,
Karin♥