Sitter här med ett infekterat och inflammerat finger, nu gör det dock inte ont längre men jisses vad dålig jag var. Fått in bakterier så hela fingertoppen svullnade upp, röd och hur öm som helst. Den dunkade i 4 dygn 24/7, kunde inte sova. Sen spred sig vidare till fingret, till slut gjorde hela handen ont. Vart på vårdcentraler, akutmottagningar men nu är läget stabilt och när de fick ut allt var så slutade det att smärta. Ska tillbaka imorgon och tömma på eventuellt mer var.
Hoppas ni aldrig får detta säger jag. Hur ett finger kan göra så ont är svårt att förstå innan man är med om det. Dagen innan det bröt ut höll jag på att plantera ärtskott i jord så antagligen var det det som utlöste det. Usch. Ska alltid ha handskar från och med nu.
Men … ,nu till något roligare. Imorgon är det ju alla hjärtans dag ♥♥♥.
Vill passa på att dela med mig av ett recept på smarriga bakelser. Raw – vegan – mjölkfria – glutenfria!
Jag har lagt ut detta recept tidigare i bloggen men det var ett tag sedan nu och jag lovar, de är såååå goda och lätta att göra. Kakaosmör kan du köpa i en del matbutiker om de har bra utbud, annars i måna hälsokostbutiker eller på nätet. Raw kakaosmör framställs genom kallpressning av kakaobönan, jag använder det även när jag gör egna chokladpraliner.
Det går att använda andra bär om man inte har björnbär. Att sticka i någon flagga med hjärta eller garnera med ett chokladhjärta gör bakelsen ännu lite mer hjärtlig:-)  ♥♥♥

Kärleksbakelse (12–15 st)

carobbakelserawfood
Botten
1,5 dl pekannötter, 0,5 dl mandlar
, 10 färska dadlar (urkärnade), 2 msk carob , 1 msk kakao
, 1 msk kakaosmör,  0,5 msk vatten
, en gnutta salt
Fyllning
1 dl mandelsmör,
 1 dl kakaosmör,
 1 dl carob,
10 dadlar (urkärnade), 1 avokado
0,5 dl vatten,
 3 msk kokosolja, 1 msk kakao,
1 tsk vanilj
Björnbärskräm
3 dl tinade björnbär, 5 torkade aprikoser
Mixa björnbär och aprikoser i en mixer till en kräm.
Topping: Björnbär

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i muffins- eller bullformar, gärna av silikon.
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett vattenbad. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen i en matberedare eller mixer. Bred ut fyllningen över botten på dina bakelser och ställ kallt i minst 
3–4 timmar innan servering. Vill du att det ska gå fortare kan du ställa in i frysen för att stelna istället.
När bakelserna är klara och har stelnat till lite så tryck ut dem ur formarna och klicka på björnbärskräm. Toppa med björnbär innan servering.

KRAM till er alla och tack för att du DU läser min blogg ♥

KH_liggande_gron_webb