Nu hittar du 5 sidor med recept och inspiration från mig i senaste numret av tidningen Hälsa & Fitness! (Text och recept också här nedan i bloggen)

ÄLSKA GRÖNT – Och alkalisera din kropp! Japp, det är vad jag tycker

Så här står det i tidningen:
Piggare och friskare med raw food-kost!
Maten vi äter påverkar hur vi mår, både psykiskt och fysiskt. Alkaliska, det vill säga basiska, livsmedel tillhör ofta den mindre av den totala andelen mat vi stoppar i oss, eftersom den får ge plats för halvfabrikat, mejeriprodukter, kött, kaffe, alkohol och socker, som verkar försurande för kroppen. Genom att välja mat med högt pH, till exempel mycket grönsaker, groddar, bär, avokado och frön samt till stor del välja raw food och så naturliga råvaror som möjligt, underlättar vi för matsmältningen och förser kroppen med ett brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom minskar arbetsbördan på våra inre organ när vi drar ner på syra-bildande mat och dryck. Resultat? En piggare och friskare kropp!
Kostrådgivaren och hälsocoachen Karin Haglund har en stor passion för raw food och en holistisk syn på hälsa. I hennes senaste bok, GRÖNSAKSKÄRLEK, där de flesta recept är raw food och dessutom naturligt fria från gluten, mjölk och socker, finns massvis av tips på härlig och energigivande mat, som hjäper dig att alkalisera din kropp. Recepten i boken är komponerade med hjälp av ”rena” livsmedel som grönsaker, frukt, bär, bönor, linser, nötter och frön, som är bra livsmedel om man vill motverka försurning. Hur kan då en dag med alkaliserande kost se ut? Vad kan beskrivas som typisk alkalisk mat? Hälsa & Fintess bad Karin välja ut några av sina favoritrecept och ge exempel på hur en sund och raw food-baserad dag utan syrabildande mat kan se ut. Så här blev resultatet:-) 
Och i tidningen delar jag med mig av mina recept på inte mindre än 5 sidor i tidningen. Och du som läsare av min blogg kan också ta del av recepten här nedan i bilderna:-) Grapefruktsallad med avokado & mynta, Grön smoothie, Zucchinipasta med pumpafärs och raw ketchup, Zucchinirullar med örtolivröra samt Jordgubbsglass!!!
Säger det igen, ÄLSKA GRÖNT!!!

Karin♥P.S Nu har vi fått in superbra giftfria köksprodukter i vår webbshop, Matlådor i glas (2 storlekar), sugrör i rostfritt, glassformar i rostfritt och också iskubsformar i rostfritt). Checka in alla våra hälsoprodukter HÄR!