Har sedan ett tag tillbaka tränat med det nya Bodyweight® träningssystemet som är en form av bandträning. Istället för styrketräning i maskin tränar du styrka mer funktionellt med hjälp av dessa smarta träningsband. Du aktiverar fler muskelgrupper och tränar förutom styrka både rörlighet och balans. Det är ett enkelt och väldigt bra sätt att träna hela kroppen på och du använder din egen kroppsvikt som motstånd.

Jag är ett stort fan av hemmaträning, älskar att träna hemma och vi har både två löpband (tyvärr sönder för tillfället) skivstänger, fitnessbollar och fria vikter i vårt hemmagym. Nu också Bodyweight® träningssystem. Gillar när det är hög kvalité på träningsutrustning och det är verkligen på Bodyweight® produkter, därför har vi också valt att ta in och sälja detta i vår webbshop. Vill du också testa så kan du köpa banden HÄR. Vi säljer både själva BODYWEIGHT® TRAINING SYSTEM och också deras RESISTANCE BAND.
För dig som vill träna med Bodyweight så finns det en App att ladda ner gratis för att ta del av över 100 olika övningar. En del övningar är rätt avancerade men det finns också många bra enklare nybörjarövningar.

Är du otränad eller har svag coremuskulatur (inre magmuskulatur) rekommenderar jag dig att hoppa över de tuffaste core-övningarna och göra exempelvis plankan på golv till en början med istället för med träningsbanden för att först bygga upp styrka.
Jag har faktiskt själv fått vara med och skapa ett träningsprogram för Bodyweight som alla som laddar ner gratisappen kan ta del av. Det ligger under Celebrity och det är ett Full Body Start Up träningsprogram med 10 övningar som tar cirka 25 minuter att köra igenom. Se till att du är uppvärmd innan du börjar träna så börja med 5–10 minuters uppvärmning först.

En annan fördel med träningssystemet förutom att det är så enkelt och smidigt att träna med är att du inte är begränsad till att enbart träna inomhus. Du kan nämligen ta med dig din påse med träningsbanden och exempelvis fästa de i ett träd utomhus och köra ett pass i naturen. Perfekt om du är ute och går med barnvagn som jag:-) Då kan du ta en styrkepaus mitt i promenaden när du hittar en bra plats.
Det finns med en skylt som du hänger på insidan av den dörr som du tränar vid och har fäst dina träningsband. (Det finns också takfästen att montera i taket om du har möjlighet till det.)

Jag har satt fast banden i dörren när jag tränat, på bilden nedan var det ytterdörren:-)Kan varmt rekommendera Bodyweight träningsband för alla som vill uppgradera sin hemmaträning och variera med många olika superövningar. Perfekt för att få till bra träning under sommaren och engagera gärna hela familjen!
Styrkekramar

Karin♥