Känner att jag bara måste skriva ett inlägg om amning. Jag är verkligen FÖR amning, det är det mest naturliga och allra bästa för våra barn. Älskar att amma och har ammat båda våra killar under lång tid, runt 20 månader, och planerar att hålla på minst så länge med Elodie.
Det är ju verkligen ett helt fantastiskt smart system det här med att jag går runt med mat 24/7 till lillan. Perfekt designat för att passa hennes exakta ålder och vad hon behöver just nu för att växa optimalt.
collinfoto
Dessutom är amning så mycket mer än mat. Det ger även tröst, närhet, kontakt, mys och stärker det känslomässiga bandet mellan mamma och barn.
Alltså jag personligen förstår inte hur någon (som kan) avstår från att amma. Sen har jag full förståelse för att det kanske inte alltid är så lätt för alla, jag har själv haft turen att amningen alltid fungerat oklanderligt från första stund så är otroligt tacksam för det.
Men som sagt var alla som KAN amma tycker jag absolut borde amma!!! Detta är min personliga åsikt men självklart har man rätt att tycka annorlunda.
nyamning3

Fördelar med amning

Bröstmjölk innehåller allt ditt barn behöver: proteiner, fetter, laktos, vitaminer, järn och andra mineraler, vatten och enzymer i exakt de mängder som barnet behöver för att växa och utvecklas normalt.
Bröstmjölk innehåller ämnen som förhindrar att skadliga bakterier förökar sig i magsäcken och tarmarna, och därmed orsakar maginfektioner och diarréer.
Barn som ammas får färre infektioner i mellanörat, färre luftvägsinfektioner och löper mindre risk för att utveckla allergier, cancer, barndiabetes och övervikt.
Barn som ammas löper mindre risk för plötslig spädbarnsdöd.
Barn som ammas har mindre benägenhet att utveckla diabetes, hjärtsjukdomar, eksem, astma och andra allergiska problem senare i livet.
Amning främjar hjärnans utveckling. Forskning visar att synen och synskärpan utvecklas bättre hos barn som ammas.
Bröstmjölken är ren, fri från skadliga bakterier och har infektionshämmande egenskaper.
Bröstmjölken har rätt temperatur och behöver inte förberedas. Den finns tillgänglig så fort ditt barn behöver den.

Forskning har också visat att bröstmjölken ändras om barnet är sjukt, då innehåller mjölken plötsligt mycket mer av vita blodkroppar som försvarar kroppen mot infektioner. Hur coolt är inte det?

By the way, är sååååå glad att Elodies kolikperiod verkar vara över sedan 1 vecka tillbaka.
elodiesotis
Äter fortfarande inte kål och bönor mm. men kanske börjar introducera lite grann om några veckor och ser om det fungerar för hennes mage. Med killarna kunde jag ju äta nästan som vanligt när väl deras tarmar mognat efter de första månaderna.
Förresten, vad är dina tankar om amning, kommentera gärna inlägget på min Facebooksida HÄR.
KH_liggande_gron_webb