Vill du ha ett recept på supergoda och enkla pepparkaksbollar, raw, vegan och utan gluten?
Tänkte väl det:-), här kommer det.
Karins Pepparkaksbollar (30 st mindre eller 15–20 större)

3 dl paranötter (hasselnötter eller mandel går lika bra)
1,5 dl solrosfrön
20 urkärnade färska dadlar
1 msk kokosolja (kallpressad)
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald nejlika
1 krm mald ingefära
1 krm salt
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Jag körde mina ganska länge men vill man kan man göra bollarna lite mer “crunchiga”. Forma till bollar (vänd eventuellt i hackade nötter).
Förvara bollarna i kyl eller frys. Blir ju rätt många så smart att frysa in och ha under hela julen:-) Om de räcker tills dess vill säga!
![]()
Fler Inlägg
2025-10-20
Ät hälsosamt på låg budget
Idag vill jag dela tips på hur du kan äta hälsosamt men ändå hyfsat prisvärt.……
2025-09-28
Ansiktsyoga – naturligt lyft och glow för ditt ansikte
Vår nya kurs är här! Lär dig ansiktsyoga med mig och Joanna, livsstilsbalans…





