Vill du ha ett recept på supergoda och enkla pepparkaksbollar, raw, vegan och utan gluten?
Tänkte väl det:-), här kommer det.

Karins Pepparkaksbollar (30 st mindre eller 15–20 större) 

pepparkaksbollar3
3 dl paranötter (hasselnötter eller mandel går lika bra)
1,5 dl solrosfrön
20 urkärnade färska dadlar
1 msk kokosolja (kallpressad)
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald nejlika
1 krm mald ingefära
1 krm salt

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Jag körde mina ganska länge men vill man kan man göra bollarna lite mer ”crunchiga”. Forma till bollar (vänd eventuellt i hackade nötter).
Förvara bollarna i kyl eller frys. Blir ju rätt många så smart att frysa in och ha under hela julen:-) Om de räcker tills dess vill säga! 

KH_liggande_gron_webb