Ja då var jag inne på min 7:e cleanse dag (av 14). Känns riktigt bra☺ Jag har ju gjort ett flertal sådana här avancerade detoxar/reningar där jag bara äter väldigt alkalisk mat iform av grönsaker och bra fett, blir en sådär 3 avokado per dag vilket jag älskar och mycket broccoli, spenat, gurka, paprika, lök, grönkål, selleri, fänkål, olivolja, kokosolja, citron, lime och massa bra kosttillskott + lite fler andra grönsaker också. Det verkar som min kropp vet vad som gäller och går över till att befinna sig på en högre energinivå.
Känslan när jag går på cleanse/detox är att jag har ännu mer energi, känner en lätthet i kropp och sinne och hela kroppen känns renare, hyn blir mjukare och får en annan lyster, ögonen klarare och jag trimmar till kroppen lite också!
Eftersom min livsstil och kost även annars är väldigt renande, näringsrik och alkalisk har jag inte jättemycket skräp att rensa ut, men …mer än vad man kan tro ändå. Har vaknat varje dag under cleansen med en tunga med beläggning som jag annars inte gör, vilket visar på att kroppen rensar!
Jag ska bli bättre på att göra en sådan här 14 dagars cleanse/detox lite oftare, mitt mål är 3-4 ggr per år för att hålla mig riktigt på topp! För allt vi gör och utsätts för i dagens samhälle som strålning, avgaser, kemikaliepåverkan, hormonstörande ämnen, skönhetsprodukter, plast, besprutad frukt och grönt (det är inte alltid det går att få ekologiskt när man beställer ute eller är iväg och reser) samt stress, hård träning eller avsaknaden av regelbunden träning, virus, bakterier och sötsaker (ja, även raw food-sötsaker även om de såklart är väldigt mycket bättre än andra sorters sötsaker, godis och bakverk) får oss lite ur balans och skapar syra i våra kroppar. Dricker man också kaffe, läsk och äter halvfabrikat, mycket kött, mjölkprodukter och raffinerade sädesslag, ja, då ökar man belastningen på kroppen och skapar ännu lättare försurning i kroppen.
Så även om man alltså äter och tränar riktigt bra så behöver man göra en storstädning emellanåt. Det är lite som att städa sitt hem, även om man städer varje eller varannan vecka och dagligen plockar i ordning och torkar lite så behövs det ändå titt som tätt en lite mer ordentlig storstädning. Som att dammsuga under soffan, tvätta gardiner, badrumsmattor, skura kylskåpet och damma väggar.

Vår kropp fungerar lite på samma sätt, ät bra, rent och naturligt och se till att röra på dig regelbundet men gör också en storstädning ett par gånger per år för att undvika att det byggs upp för mycket skit (slagg, försurning m.m.) eller helt enkelt blir för smutsigt i din kropp.
Du som inte har varit så flitig med din kropps veckostädning får en större utmaning när det är dags att storstäda (detoxa) precis som man får om man försummat den regelbundna städningen i sitt hem. Då blir storstädningen ett megaprojekt medans om man alltid har det tämligen städat går storstädningen som en dans!
Ja, så ser jag min cleanse, som en dans! Inga direkt jobbiga detoxsymptom, inte hungrig eller sugen på annan mat utan faktiskt en skön och energifylld period där jag månar om min kropp och hemmet för alla mina celler☺
Vill du lära dig mer om detox så kom på min kurs den 14 april som handlar om smoothies & detox! Se HÄR! 
Idag vill jag dela med mig av lite goda gröna detoxrecept. Dom är alla enkla och går att förbereda i förväg, du kan ta med en soppa till jobbet eller varför inte grön smoothie att fylla på energin med efter träningen!
Vill du göra sopporna lite matigare så kan du tillsätta lite kokt quinoa, hackad tomat och rödlök, avokadoskivor, en klick pinjeost (recept i min bok) eller annan raw ost och toppa med goda pumpafrön. Du kan också välja att servera soppan med raw food-kex eller något vetefritt grovt bröd.

Karins Gröna, 1 port

(Recept hämtat från min bok, Karins Gröna Värld – Livsstil & Raw Food)
Karins Gröna smoothie passar perfekt som tidig frukost, mellanmål eller kvällsmat. Dunderalkalisk smoothie. Vill du ha den sötare så kan du tillsätta lite frukt, några torkade steviablad eller några dadlar.

1 avokado, 1 påse färsk spenat (ca 70 gram) ½ skalad lime, 2-3 dl vatten
Mixa alla ingredienser i en mixer. Blir en krämig, grön smoothie som är god att äta med sked. Vill du ha den mer drickvänlig så tillsätt bara lite mer vatten.

Broccolisoppa, 2 port

Den här soppan gillar jag att äta till frukost efter min morgonträning.

1 stort broccolihuvud eller 2 små, 1 stor gul lök, 1 avokado, 1 gul paprika, 3-5 dl vatten (beroende på hur tjock du vill ha soppan), 1 msk olivolja, salt (gärna flytande salt eller Himalaya salt)
Dela broccoli och lök i bitar och ångkoka broccoli lite lätt. Lägg i mixern tillsammans med vatten, paprikan delad i mindre bitar och mixa. Tillsätt avokado, olivolja och salt (efter tycke och smak) och mixa igen.

Krämig spenatsoppa, 2 portioner

(Också recept från min bok)

5 dl färsk spenat, 3 dl vatten, 1 ½ avokado, 1 gul paprika, 4 soltorkade tomater, ¼ lök, 1 vitlök, 1 tsk limejuice, 1-2 krm salt (1 tsk om du använder flytande salt). Färska örter som basilika, persilja och oregano.
Dela paprika och lök i mindre bitar. Mixa alla ingredienser utom avokado i en mixer till en slät soppa. Tillsätt avokado, smaksätt med färska örter och salt, mixa igen.

GO GREEN och ge gärna din kropp en riktig storstädning som present på det nya året!

Karin♥