Gårdagens tarmsköljning var en del i min pågående cleanse/detox. Det gick väldigt bra och det kom ut en hel del …ett sådant häftigt sätt att städa våra tarmar på! För dig som aldrig har hört talas om tarmsköljning så är det en avancerad form av lavemang som sköljer tjocktarmen (som är hela 1,5 meter lång) och avlägsnar beläggningar från tarmväggarna och späder ut bakterietoxinerna. Tarmens egen naturliga rörelse stimuleras.

Happy stomach = happy you = bättre immunförsvar och hälsa!

Hur våra magar mår är alltså av största betydelser för vår hälsa.
Jag har testat tarmsköljning 2 gånger tidigare, första gången i NY för många år sedan. Fick det som överraskning av min man på vår romantiska resa dit:-) hi, hi, kanske inte hade varit lika populärt hos andra tjejer men min kära man känner mig och visste att jag skulle bli glad. Så där testade vi båda två och fick reda på att medelamerikanen har hela 5 pounds (ca 2,5 kg) osmält föda (mestadelst kött) i tarmarna. Usch!
Sen har jag varit på tarmsköljning i Stockholm också som var mycket bra men det var några år sedan nu. Efter att jag fått barn har jag inte sköljt min kära tarm. Så nu var det alltså dags igen. Tänkte det passar perfekt under en detox/cleanse så när jag fick Treana hälsoklinik tipsat av en vän som varit där passade jag på att boka direkt.
Här är jag innan vi börjar:-)

Här är gulliga Susan som gjorde tarmsköljningen (eller det är ju en apparat som gör det men Susan som styr apparaten, vattenflöde m.m. och ger magmassage under tiden)

Jaha, nu undrar du säkert hur går det till då? Hämtade lite frågor och svar från Susans hemsida så här nedan kan du som är nyfiken läsa mer. Ser du själva röret i maskinen? Kanske lite svårt att se på bilden men det är ett genomskinligt rör där du kan beskåda vad som kommer ut från dina tarmar. Lite som ett bajsskyltfönster!
Efter min tarmsköljning åkte jag och Anders direkt till Operan och gick på CHESS, den var helt fantastiskt bra! Kanske inte en helt vanlig uppladdning inför ett operabesök att gå på tarmsköljning men så fick det bli:-) En bra avslutning på en hälsosam dag:-) Kan varmt rekommendera både Chess och tarmsköljning hos Susan!

Karin♥

Lite frågor & svar (från Treana.se)

Hur går en tarmsköljning till?
Patienten ligger bekvämt på en behandlingsbrits intill tarmsköljningsapparaten, som sköts av terapeuten. Kontakt mellan patient och terapeut finns under hela behandlingen. Under lågt tryck förs kroppstempererat filtrerat vatten in i grovtarmen/ändtarmen via en slang. Vatten och tarminnehåll avlägsnas via en grövre slang genom tarmsköljningsapparaten, vilken också eliminerar dålig lukt. Ett synglasrör på apparaten gör att terapeut (och patient) kan iakttaga tarminnehållet, vilket kan ge information om patientens tillstånd.

Vad händer med bakteriefloran i tjocktarmen efter tarmsköljning?
Efter en tarmsköljning bör patienten äta något som balanserar tarmfloran.

Vad ger tarmsköljning för effekt?

  • Hjälper till att ta bort eventuella slaggprodukter i tjocktarmen
  • Kan på detta sätt förebygga sjukdomar och hindra förgiftning av kroppen
  • Stärker immunförsvaret
  • Ökar fysisk och mental vitalitet
  • Har lugnande effekt på nervsystemet
 

Hur lång tid tar själva tarmsköljningen?
Behandlingen tar cirka 30-45 minuter per gång.

Vad händer vid förstoppning?
Tarminnehållet transporteras mycket långsamt genom tjocktarmen, så att giftprodukter bildas och tarmmuskulaturen inte kan arbeta på ett normalt sätt.
Det här tillståndet betecknas som förstoppning, vilket kan ge förgiftningar även i andra delar av kroppen och då orsaka till exempel huvudvärk, hudbesvär, ryggont, dålig andedräkt, trötthet, dåligt humör, gasbildning, irriterad tjocktarm m.m.
Förstoppningen orsakar också ett ökat tryck på tarmväggen och när den försvagas av gifterna kan tarmfickor, divertiklar bland annat uppstå.
Många av kroppens slaggprodukter samlas således i tjocktarmen.
Om slaggprodukterna inte forslas bort utsätts de för bakterieangrepp och förruttnelseprocesser, vilka bildar gifter i tarmen.
Gifterna tränger bland annat in i tarmslemhinnan och tas upp i vårt blod- och lymfsystem.
En del av gifterna påverkar också tarmslemhinnan direkt, på ett skadligt sätt.

Vad kan vara en orsak till en icke-fungerande tjocktarm?
Fibrefattig kost: För lite fibrer och för lite vätska orsakar ofelbart förstoppning.
För lite kroppsrörelse
Stress, mental
Viss medicinering, stimulantia, droger.
Missbruk av laxermedel kan leda till att tarmens normala tömningsmekanism suddas ut så att man inte längre kan klara tarmtömningen utan hjälp av läkemedel.
Nonchalerade behov: Reflexen, som talar om när det är dags att gå på toaletten, tränar vi in som barn. Eftersom denna reflex är inlärd, kan den också försvagas och förstöras om vi nonchalerar den.
Allvarliga sjukdomar: Förstoppning kan även vara orsakad av allvarliga sjukdomar. Det är därfor viktigt att inte gå länge med en förstoppning utan att söka läkare för att utreda orsaken.