Fikon- & apelsinchokladbollar
Hej alla!
Delar ett recept från min magiska chokladbok, Karins Chokladkök!
Dessa goda bollar brukar bli uppskattade och är så enkla att göra. Receptet kommer här🖤
Fikon- & Apelsin chokladbollar
10–12 stycken
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
5 torkade fikon i mindre bitar
8 färska dadlar (urkärnade)
1⁄2 dl mandlar
1⁄2 dl rå kakao
6–8 droppar apelsinolja (eller apelsinzest efter önskat tycke och smak)
1 msk kokosolja, en gnutta salt
Eventuellt lite smält mörk choklad att doppa bollarna i Apelsinzest och evenutellt bipollen
Mixa alla ingredienser till bollarna i en matberedare.
Forma till bollar och strö gärna extra apelsinzest över, gärna också bipollen.
Vill du kan du doppa bollarna i mörk smält choklad och därefter strö apelsinzest över.
Ställ gärna kallt en stund innan servering.
Det går bra att förvara bollarna i frysen.
Fler Inlägg
2025-01-04
Mjukstarta året – Intervju med mig i Expressen Söndag
Alltid kul att vara med i tidningen och inspirera till bättre hälsa och bättre…
2024-12-29
Ditt bästa 2025!
Nytt år - tid för reflektion kring vart du befinner dig och vart du är på väg.…