Fikon- & apelsinchokladbollar

Hej alla!

Delar ett recept från min magiska chokladbok, Karins Chokladkök!

Dessa goda bollar brukar bli uppskattade och är så enkla att göra. Receptet kommer här🖤

Fikon- & Apelsin chokladbollar

10–12 stycken

1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
5 torkade fikon i mindre bitar
8 färska dadlar (urkärnade)
1⁄2 dl mandlar
1⁄2 dl rå kakao
6–8 droppar apelsinolja (eller apelsinzest efter önskat tycke och smak)
1 msk kokosolja, en gnutta salt

Eventuellt lite smält mörk choklad att doppa bollarna i Apelsinzest och evenutellt bipollen

Mixa alla ingredienser till bollarna i en matberedare.

Forma till bollar och strö gärna extra apelsinzest över, gärna också bipollen.

Vill du kan du doppa bollarna i mörk smält choklad och därefter strö apelsinzest över.

Ställ gärna kallt en stund innan servering.

Det går bra att förvara bollarna i frysen.

Det är så god kombo med fikon & choklad. Testa gärna dessa, du blir inte besviken.

Vill du ha fler nyttigare chokladrecept kolla in min bok HÄR. Den finns även som E-bok att ladda ner HÄR.

Kram alla ♥