Lyckas äta mer grönt

Hej alla!

Är du nyfiken på att äta mer från växtriket? För att ta del av alla härliga effekter och samtidigt ta hand om vår planet och vara snällare mot miljön.💚

Det är roligt att intresset för den växtbaserade kosten växer. Och jag själv ÄLSKAR verkligen att äta på detta sätt, så mycket färg (jag kallar det regnbågsmat) med så mycket näring och livskraft.

Idag delar jag mina bästa tips för att lyckas äta mer grönt,

Börja gradvis: Det kan vara svårt att gå från att äta animaliska produkter till en helt växtbaserad kost från en dag till en annan. Fokusera på att lägga till nya vanor, byta ut successivt osv. Eller passar det dig kanske bättre – gå all in och ändra allt på en gång. Vi är alla olika.

Varierad kost: Variera din kost för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med näring. Ät en stor mängd olika grönsaker, baljväxter, frön och nötter för att få i dig en bra mängd protein, vitaminer och mineraler.

Planera din mat: Planera gärna din mat i förväg för att undvika fallgropar när du blir hungrig och inte vet vad du ska äta.

Laga mat hemma: För att hålla koll på vad du äter, försök att laga maten själv så ofta som möjligt. Undvik helst halvfabrikat, bättre att laga själv från grunden.

Bli en foodprepp queen: När du exempelvis kokar quinoa så koka extra mycket och ha för flera dagar, samma när du gör hummus, röror och boveteyoghurt.

Handla hem färska råvaror i regnbågens alla färger: Prioritera att fylla ditt kylskåp och fruktkorg med färsk frukt och grönt i säsong. Det är också bra att fylla upp frysen med bär, grönsaker, örter osv. Det underlättar att skapa en bra bas med grönsaker när det finns lättillgängligt.

Det handlar inte om allt eller inget. Alla förbättringar du gör är steg åt rätt håll. Var snäll mot dig själv. Kanske passar det just dig att först byta ut och förbättra frukosten och när väl den vanan sitter optimerar du mellanmål och byter ut den vanliga sockerfikan mot mina nyttigare recept. Så länge du rör dig i rätt riktning är det framsteg.

Inspiration är nyckeln till framgång. Håll dig inspirerad (exempel gå min nya kurs) för att ta del av mina bästa recept och tips för att lyckas. Steg för steg guide till hur du går tillväga osv.

Världshälsoorganisationen, Livsmedelsverket och Socialstyrelsen är överens – dåliga matvanor är den största riskfaktorn för ohälsa och hela 25 % av oss svenskar riskerar att bli sjuka eller dö i förtid enbart på grund av dåliga matvanor.

Skrämmande eller hur!!!

Om du istället väljer en kost som gör dig friskare och starkare, hur bra vore inte det.

Med kosten i min nya kurs, GRÖNA KÖKET, kan du istället upplever följande;

Bli piggare – gå ner i vikt – minska inflammation – få finare hy – skapa en bättra tarmflora – stärk din hälsa!

Är du nyfiken på att äta mer grönt eller om du redan gör det, äta mer varierat och få massor av nya recept.

Anmäl dig då till den nya kursen HÄR. (reklam för egen verksamhet)

Kram alla ♥