Glutenfri variant på kanelbulle

Kanelbullens dag idag! Det finns en hel del bra recept på goda & nyttigare varianter på dessa bullar. Bara googla och se:-)

Idag delar jag med mig av ett av dem. Karins gluten- & nötfria ”kanelbullar” som dessutom är superenkla att göra. De ska inte in i ugnen utan du behöver bara en matberedare, bakplåtspapper och såklart ingredienserna (som du hittar i helt vanliga affärer). Är alltså en slags variant på en nyttigare kanelbulle bara sötad med färska dadlar som jag tycker du ska testa.

Karins variant på Kanelbullar, glutenfria

10 stycken

1 dl solrosfrön

3 dl glutenfria havregryn

0,5 dl bovetemjöl

0,5 dl kokosflingor

10 – 12 urkärnade färska dadlar

1 msk kallpressad kokosolja

0,5 msk kanel

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk vanilj

0,5 krm salt

 

Fyllning

12 urkärnade färska dadlar

4 msk kallpressad kokosolja

1 msk kanel

0,25 dl vatten

 

Mixa ingredienser till ”bulldegen” i en matberedare. Tryck ut degen mellan 2 stycken bakplåtspapper. 

Mixa fyllningen. 

Bred ut över ”degen”. 

Rulla ihop till en rulle. 

Ställ gärna i frysen i 20–30 minuter innan du skär skivor och serverar, men de går såklart att äta direkt också!  Vill du så lägg bullarna i fina muffinsformar. Strö lite kokosflingor över. 

Hoppas ni testar denna variant på kanelbullar. Smakar ju inte riktigt som vanliga bakade men väl värt att testa!