10 år gammal hamburgare!!!

Helt sjukt, just IDAG är det exakt 10 år sedan jag köpte en Happy Meal för att se vad som skulle hända med den efter en tid, om den skulle mögla eller så. Kom ihåg att jag hade sett ett klipp på Youtube och bestämde mig för att köpa en hamburgare själv och spara och se.

Skrev ett inlägg om burgaren efter 4 år som ni kan läsa HÄR.

Efter 5 år la jag ut detta inlägg HÄR som fick helt otrolig spridning … Var inte riktigt meningen att det skulle bli sååå stort…, vill inte helst bli ”känd” som hon med den gamla hamburgaren och vill heller inte smutskasta något speciellt företag … Jag vill inspirera till att äta bättre, lägga till mer nyttiga saker i sin kost och ta hand om sig på bästa sätt. Inga pekpinnar utan mer inspiration.

… men så kom den där hamburgaren på tal igen nyss och jag insåg att det faktiskt var hela 10 år sedan.

Så nu har jag passat på att ta upp den (den ligger i sin orginalpapperspåse i källaren) och fota den!

Bilderna ser ni här.

I början tog jag fram och fotade hamburgaren ihop med den dagens tidning. Men efter ett par veckor så gav jag upp:-) Alltså, fotade inte med mobilen utan detta har jag tagit kort på, är utskrivna framkallade kort! Känns overkligt nu vad fort utvecklingen gått eller hur. Nu fotar jag nästan allt med mobilen.

Vill ni läsa mer om förklaringen till varför den inte möglat så hittar ni ett intressant inlägg på engelska HÄR.

Vill ni testa en vegetarisk burgare istället? Här kommer recept på min goda veganska rödbetsburgare á la Karin? Har lagt ut receptet tidigare men var ett tag sedan nu. Testa, jag lovar, den är sååååå god!

Karins Rödbetsburgare med senapsmajjo

(4 portioner)

Rödbetsburgare

3 dl finhackade rödbetor (ca 3–4 st)
, 0,5 dl solrosfrön, 
2 msk bruna linfrön,
0,5 dl finhackad gul lök, 0,5 msk dijonsenap, 
1 liten vitlöksklyfta, 
1 krm salt,
1 krm svartpeppar

Skala rödbetorna och finhacka dem i en matberedare.

Mal solrosfrön och linfrön till ett mjöl i en mixer eller elektrisk kaffekvarn.

Finhacka löken och pressa vitlöken.

Blanda alla ingredienser till rödbetsburgarna i en skål.

Forma till 4 burgare, ca 1 cm höga, och låt torka i torkugn 5–6 timmar (eller i vanlig ugn på lägsta värmen i liknande tid eller något längre). Vänd efter cirka halva tiden.

Det går också att äta rödbetsburgarna som de är, men konsistensen blir bättre när de har torkat något.

Senapsmajjo

1 dl macadamianötter 1 dl vatten
, 0,5 avokado, 
1 msk citronjuice, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt

Mixa allt i en mixer.

Tillbehör

Stora vitkåls- eller rödkålsblad alternativt stora salladsblad, senapsmajjo, 
alfalfagroddar, tomatskivor, lökskivor, 
gurka eller saltgurka, kapris

Fyll ett stort kålblad med groddar, en rödbetsburgare, en klick senapsmajjo, skivad lök och tomatskivor, gurka eller saltgurka och lite kapris. Enjoy!!!