Ibland kan verkligen en god dressing göra underverk för en rätt, eller hur?
Så därför delar jag idag med mig av flera goda och nyttiga recept på dressingar som du kan testa under sommaren. Perfekt till alla goda gröna sallader!!!
Recepten är från mina första 2 böcker, Karins Gröna Värld & Grönsakskärlek.

Karins Dressingar

 
Salladsdressing 
1 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 2 tomater, 2 soltorkade tomater, 3 msk olivolja, 1 medjoldadel eller 2 vanliga dadlar (färska & urkärnade), 1 msk citronjuice, 1 krm salt
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät dressing.

Avokadodressing 
1 avokado, 1½ dl vatten, 3 msk olivolja, 1 msk citron, 1 krm salt, svartpeppar efter tycke och smak
Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät dressing.
Tips: Smaksätt gärna avokadodressingen med valfria färska örter.
avodressing

Senapsvinägrett 
½ dl olivolja, 1 msk citronjuice, 1 msk vatten, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk honung, salt, svartpeppar
Blanda olivolja, vatten, citronjuice, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

Röd chilisås
2 dl olivolja, 1,5 dl vatten, 5 soltorkade tomater, 1 msk citronjuice, 0,5 msk tamari, 2–3 vitlöksklyftor, 2–3 cm färsk röd chili, 2 tsk torkad rosmarin, 2 tsk torkad oregano, 1 tsk finhackad färsk ingefära
Blötlägg de soltorkade tomaterna i 15–30 minuter. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Röd chilisås är suveränt god som dressing, till raw pasta, i wraps eller som smaksättning i soppor eller röror.
rodchilisas

Persiljeolja
2 dl färsk persilja, 1 dl olivolja, 0,5 dl vatten, 1 msk citronjuice, 0,5–1 krm salt.
Mixa alla ingredienser i en mixer.
Örtsallad
Vilken är din favoritdressing? Kommentera gärna under inlägget på min Facebooksida. 

KH_liggande_gron_webb