Goda, nyttiga smoothies

Någon mer än jag som gillar smoothies tro?

Jag hoppas det! För det är ett så enkelt och gott sätt att få i sig mer grönsaker, bär och frukt. Så idag är det tema smoothies här i bloggen.

Jag gillar att göra en stor sats när jag gör smoothies och sedan dricka en direkt men också spara det som blir över i en glasburk eller flaska med lock till dagen efter.

Näringsmässigt är det alltid bäst att göra och dricka den direkt men det underlättar massor i vardagen att det står färdiga smoothies i kylen och väntar eller som man exempel kan ta med till jobbet osv.

Viktigt är att ha en bra och kraftfull mixer, jag själv använder en Vitamix (reklamlänk till vår webbshop) men vet att även Blendtec har bra mixers. Vill du exempel göra gröna smoothies så måste den kunna slå sönder grönsakerna och göra smoothien riktigt god, len och krämig, det får absolut inte vara små bitar av exempel grönkål kvar. Det gillar i alla fall INTE jag:-)

För att få till krämigheten i en smoothie använder jag oftast avokado men mango, ananas eller banan har lite samma effekt på konsistensen.

Du väljer själv hur tjock du vill ha din smoothie genom hur mycket vätska du tillsätter.

Nu ska jag dela med mig av lite olika smakkombinationer jag gillar:-)

En god variant på grön smoothie är;

Färsk spenat – grönkål – avokado – ananas (färsk eller fryst) – päron – ingefära

Lägger du till frysta blåbär i receptet ovan så får du denna goda smoothie:-)

Det kan vara lättare att få i barnen om den är blå istället för grön har jag märkt. Sedan brukar de känna om jag har i grönkål så jag tar ytterst lite när jag gör till barnen och desto mer grönkål när jag gör till mig.

Oftast gör jag en smoothie till mig, låter hälften vara kvar i mixern och tillsätter lite mer frukt och bär till kidsens variant!

Skalad zucchini brukar jag ofta slänga i, det märks inte direkt på smaken så är ett enkelt knep för att lägga till mer grönsaker.

När vi ändå är inne på blåbär så är det himmelskt gott att ha mixa massor av frysta blåbär ihop med växtbaserad mjölk, avokado, vanilj och medjooldadlar! Färgen blir också såååå läcker:-)

En vanlig grön smoothie jag ofta gör är med;

Äpple – citron – spenat – grönkål – avokado – färsk ingefära

Grönkål – päron – avokado – äpple – citron – zucchini – blåbär

Är det i denna goding:-)

Vattnas det i munnen på dig nu?

Ta nu fram din mixer och släng ihop en god smoothie med vad du har hemma för frukt & grönt!

Njut av dagen:-)