Jag gillar verkligen pumpafrön. Förutom den goda smaken och att pumpafrön går att använda till mycket så är det framförallt alla näringsfördelar som finns med pumpafrön. Dels så är de mycket proteinrika, hela 25 gram protein per 100 gram. Sen innehåller de också bra med magnesium, zink och järn. Den gröna färgen visar på ett högt innehåll av antioxidanter plus att de innehåller nyttigt omega 3 fett också.

Karins pumpatips

Jag brukar mala ner pumpafrön och blanda i min sons bovetegröt på morgonen. Använder då en elektrisk kaffekvarn, perfekt att mala frön till mjöl med.
Sen gör jag ofta energibollar med pumpa- och solrosfrön som bas.
Och nu under påsk blev det en pumpa- och paprikaröra som vi hade på buffébordet. Mixade pumpafrön med röd paprika, morötter, chili, vitlök, olivolja, vatten och salt. God som en dippsås eller som ett pålägg på raw kex. Eller som på bilden nedan från påsk, zucchinisnittar.

När jag gör egen pesto brukar jag mixa pumpafrön, mycket färsk basilika, olivolja, vitlök och salt i matberedaren. Mmmm…..supergott. Passar bra till zucchinipasta eller på Raw Food bröd, toppat med en ost av macademianötter, och skivade tomater, soltorkade tomater, oliver och basilikablad.
Pumpafrön brukar oftast finnas med i min handväska, perfekta som mellanmål eller för att boosta en sallad med om jag är ute och äter på stan. Dom är också enkla och bra att ta med och äta efter träningen.
Även om jag helst föredrar den råa varianten med mer bevarad näring så är det ibland himmelskt gott att rosta pumpafröna och äta som snacks eller att strö över maten.

Så smaska gärna på pumpafrön. Se dock till att välja ekologiska frön och förvara öppnad förpackning i kylskåpet!
Gröna hälsningar!